Brugse derby eindigt op een gelijkspel

In het Jan Breydelstadion werd het vrijdagavond 1-1 na doelpunten van Nicolas Castillo en Junior Kabananga .

Club Brugge begon explosief aan de wedstrijd met na twee minuten een kans voor Laurens De Bock. De kansen bleven komen voor blauw-zwart, maar doelman Werner en verdediger Stef Wils reageerden attent. Op het kwartier een vrije trap voor Cercle, Matthew Ryan had moeite met de knal van Sukuta-Pasu. Cercle Brugge speelde met een verdedigende ingesteldheid, Club kon moeilijk tot aan Werner geraken. Na 25 minuten spelen ontsnapt Cercle aan rood na een tackle met twee voeten vooruit van Ismaila N’Diaye op Thomas Meunier. Op het halfuur het verdiende en verlossende doelpunt voor Club Brugge. Meunier kan voorzetten, Castillo controleert knap en kan de bal in doel werken. Net voor rust is Castillo nogmaals gevaarlijk en komt alleen voor Werner. De doelman van de vereniging kon de 2-0 voor komen, de derby ging met 1-0 de rust in.

In het begin van de tweede helft was Cercle de gevaarlijkste ploeg met kansen voor N’Diaeye en Kabananga. Ryan en de verdediging van blauw-zwart voorkwamen steeds de gelijkmaker. Na twintig minuten in de tweede helft kwam die er dan toch. Menegazzo verloor de bal en Bacelic-Grgic kan Kabananga bedienen die Ryan klopt. Club Brugge moest weer volop aan het werk en trainer Michel Preud’homme brengt Maxime Lestienne op het veld om wat creativiteit in de aanval te brengen. Het laatste kwartier werd vooral ontsierd door opstootjes en snedige duels. Vadis Odjida en Tuur Dierckx kwamen in de plaats van Jesper Jørgensen en Nikola Storm. Club Brugge begon aan een stevig eindoffensief, met als hoogtepunt een voorzet over de grond van Castillo, maar niemand zette er zijn voet tegen. Er volgen vier minuten blessuretijd. Nicolas Castillo rende in de eindfase nog alleen op Werner af, maar trapte veel te hard over doel. Dit was de ultieme kans om de winning goal te maken, maar de Chileen wrong hem de nek om. Club Brugge heeft twee op zes en kan titelconcurrent Anderlecht al vier punten zien uitlopen zondag.