Bruggeling Hervé Matthys tekent voor Excelsior Rotterdam

Redactie KW

Hervé Matthys speelt komend seizoen in de Nederlandse eredivisie, de hoogste afdeling. De 22-jarige Bruggeling zet zijn handtekening onder een contract voor drie seizoenen met een optie voor nog een jaar.

Hervé Matthys begon als aanvaller bij Cercle Brugge, maar genoot nadien zijn opleiding als verdediger bij Club Brugge. In 2012 maakte hij de overstap naar RSC Anderlecht waar hij in december 2014 debuteerde in het eerste elftal in de bekerwedstrijd tegen Racing Mechelen. Nadien werd hij uitgeleend aan KVC Westerlo, vorig seizoen tekende hij een verbintenis bij het Nederlandse FC Eindhoven. Komend seizoen blijft Matthys bij onze noorderburen voetballen, in de Nederlandse eredivisie bij Excelsior.

“Ik ben dankbaar voor de kans die Excelsior mij biedt”, zegt de Bruggeling op de website van de Rotterdamse club. “Persoonlijk heb ik afgelopen seizoen een goed jaar gehad bij FC Eindhoven, waar ik vrijwel alle wedstrijden heb gespeeld en ik zie dit als een beloning. Ik ben blij dat ik bij Excelsior de kans krijg om mezelf op het hoogste niveau verder te ontwikkelen.”

Matthys trekt maandag met Excelsior op trainingskamp en komt bij zijn club nog een West-Vlaming tegen. “Het is een voordeel dat ik Jinty Caenepeel al ken van FC Eindhoven. Het is altijd lekkerder binnenkomen als je al iemand kent. Ik voelde me sowieso meteen heel welkom hier, ben goed opgevangen door de staf en spelers. Ik begreep al dat Excelsior en warme en familiare club is.”

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier