Brugge krijgt drie nieuwe voetbalterreinen in kunstgras

Redactie KW

In de loop van 2015 worden in Brugge drie nieuwe voetbalterreinen in kunstgras aangelegd.

De stad krijgt daarvoor de steun van de Vlaamse overheid. De terreinen worden aangelegd in Dudzele, Assebroek (sportpark Daverlo) en Sint-Kruis (sportpark Gulden Kamer).

Om het structureel tekort aan kwalitatieve voetbalterreinen op te vangen, gaat Brugge al enkele jaren actief op zoek naar oplossingen. “De voorbije jaren werden kunstgrasterreinen aangelegd op de sportsite Olympia en Koude Keuken”, zegt schepen van Sport Annick Lambrecht. “Het grote voordeel is dat die terreinen altijd bespeelbaar zijn. Ze vergen ook minder onderhoud dan een terrein in natuurgras en garanderen altijd optimale speelomstandigheden.”

VK Dudzele kan nu altijd spelen

Om die reden diende Brugge in november 2013 drie dossiers in bij Vlaams minister van Sport Philippe Muyters in het kader van het Vlaams Sportinfrastructuurplan. “Nu kregen we bericht dat alle drie de dossiers werden weerhouden”, zegt Lambrecht. “Via een pps-formule worden de terreinen in 2015 aangelegd. Brugge zal gedurende tien jaar een beschikbaarheidsvergoeding betalen, waarvan de Vlaamse overheid jaarlijks 30 procent subsidieert.”

De kunstgrasterreinen komen tegemoet aan de noden van meerdere Brugse voetbalploegen, weet de sportschepen. “In Dudzele was er ruimtelijk geen mogelijkheid voor de aanleg van een tweede terrein. VK Dudzele is zowat de enige ploeg in provinciale met slechts één terrein. Dat zal voortaan altijd bespeelbaar zijn. Op de andere twee locaties zijn meerdere verenigingen en amateurvoetbalploegen actief. Ook daar bieden we dus vanaf 2015 altijd een bespeelbaar terrein aan voor de Brugse ploegen en individuele sporters.”

De kunstgrasterreinen zullen worden verhuurd door de stedelijke sportdienst aan de stedelijke tarieven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier