Brigands incasseren tweede nipte nederlaag tegen Westhoek: 1-2

Redactie KW

De wedstrijd die met stip aangeschreven stond bij elke OMSI-supporter was ontegensprekelijk de partij tegen Westhoek. Bij winst was de kans torenhoog dat de Brigands een ticket voor de eindronde op zak hadden maar het is anders uitgedraaid.

Met twee doelpunten in de eerste helft van ex-speler OMSI Timo Van de Wouwer op de 11′ en van Six op de 40′ gingen de Brigands de rust in met een verdiende twee nul achterstand. Westhoek was in de eerste helft zonder meer de betere ploeg. Sterker in de duels maar vooral in de aanval uiterst gevaarlijk. Gelukkig tapten de Brigands in de tweede helft uit een totaal ander vaatje mede ook de inbreng van Sven Verstraete die Van Autreve Andreas kwam vervangen. Op de 64′ kon Kevin Wullaert de aansluitingstreffer aantekenen. OMSI ging er meteen in geloven en pakte uit met pressingvoetbal. Dit leverde voldoende kansen op om ten minste een gelijkspel uit de brand te slepen maar telkens stond er wel een been of een rug van de tegenstander in de weg.

Vooral Kevin Wullart en Thor Laleman waren er nog een paar keer heel dichtbij. Een tweede verlies tegen Westhoek dat er wellicht voor gezorgd heeft dat OMSI een ticket voor de eindronde mag vergeten. In de eerste helft trof Mwika, op de foto, nog de kruising, het enige wapenfeit van die eerste helft voor de Brigands.

(CLY – foto Bart)