Brigands forceren overwinning in laatste kwartier en winnen 3-1 van Zele

Wie zaterdagavond dacht dat de Brigands zomaar over kelderploeg Zele zouden heenwalsen, had het bij het verkeerde eind.

Zele toonde meteen zijn intenties en was zeker van plan zijn huid duur te verkopen. Aan de andere kant zaten de Brigands al na de tweede minuut op rozen. Ze kregen een terechte strafschop toegewezen wegens handspel en die werd feilloos omgezet door man van de match, Thor Laleman. Na dit vroege doelpunt bleef het de gehele eerste helft oersaai met alleen eenrichtingsvoetbal van de thuisploeg, die zich echter telkens te pletter liep op een witte muur. In die eerste helft kreeg OMSI nauwelijks kansen. Enkel Frederik Declercq was er met een afstandsschot dichtbij, maar zijn poging spatte uiteen op de lat. En daarmee was alles gezegd wat de eerste helft betrof.

Kort na de herneming kon Zele op een zeldzame counter gelijkstellen via Thomas Zwart. Dit was echt een koude douche voor de Brigands, die de gehele eerste helft heer en meester waren, maar zich koud lieten pakken op een snelle counter: 1-1. De gelijkmaker was voor de thuisploeg meteen het sein om een tandje bij te steken. De ene aanvalsgolf volgde op de andere, maar de bezoekers plooiden niet. Alleen het laatste kwartier was er te veel aan. Zele zat door zijn beste krachten heen en kon stormram Ingelmunster niet langer van zich afhouden. Op de 82′ viel de 2-1 gevolgd door een derde doelpunt in de 90ste minuut, telkens op voorzet van de ingevallen Ruben Leman en binnengewerkt door Thor Laleman. Man van de match Thor Laleman kreeg in de laatste minuten nog een applausvervanging en zo mocht Miguel Vanderheeren, na een lange periode van afwezigheid, weer eens opdraven. (CLY)