Brecht Dejaegere pakt rood in Champions League-debuut

Het rood voor Brecht Dejaegre was terecht. © BELGA
Redactie KW

AA Gent pakte wel een punt woensdagavond, het werd in de Ghelamco Arena (tijdelijk ‘Stadium of Ghent’) 1-1 tegen Lyon.

Danijel Milicevic scoorde woensdag tegen Lyon in de 67e minuut een historisch doelpunt voor AA Gent. De Zwitserse middenvelder kreeg de bal van Sven Kums en knalde overhoeks binnen. Meteen het eerste doelpunt ooit voor AA Gent in de Champions League.

Gent eindigde de partij wel met negen spelers. Net voor de rust speelde Brecht Dejaegere (uit Handzame) de bal en wilde hij die recupereren. Dejaegere ging evenwel los over de bal op de voet van Lacazette staan. Dejaegere kreeg meteen rood. Na de rust pakte ook Foket nog een rode kaart.

Voelt als een overwinning

“We pakken een heel belangrijk punt in eigen huis. Wel jammer dat we de partij beëindigden met slechts negen spelers”, vertelde Milicevic. “Na de rust en de rode kaart van Brecht Dejaegere zijn we goed blijven voetballen en hielden we ons spelpeil onder controle. Dan was er die prachtige redding van Matz Sels op de strafschop die Lyon had gekregen. Net voor die fase verloren wij dan ook nog eens Thomas Foket, ook al met een rode kaart. Het waren van dan af nog zware en lastige minuten voor ons tegen een drukkend Lyon. Deze 1-1 gelijkstand, met negen spelers tegen elf, moet ons het vertrouwen geven voor de volgende matchen in de Champions League en eigenlijk voelt dit gelijkspel aan als een overwinning.”

Hein Vanhaezebrouck:
Hein Vanhaezebrouck: “Het hadden drie kunnen zijn maar daarvoor zaten er te veel omstandigheden tegen”.© BELGA

“Ik denk dat we tevreden mogen zijn dat we alsnog een punt hebben behaald. Het hadden er wel drie kunnen zijn maar daarvoor zaten er te veel omstandigheden tegen”, reageerde coach Hein Vanhaezebrouck.

“De beide rode kaarten die we pakken zijn terecht. Ik heb daar geen probleem mee. Echter aan de andere kant hadden er ook wel twee uitsluitingen mogen volgen, maar daarin moesten wij dan weer wat slimmer geacteerd hebben. Depoitre werd op een gegeven los aangetrapt. Hij moet zich dan niet omdraaien en de boosdoener een duwtje geven maar had er beter aan gedaan om zich te laten vallen en dan was het altijd rood geweest voor de tegenstander. Dan spelen we nog twintig minuten tien tegen tien. Dat zijn nu ook van die zaken die we moeten meenemen naar de volgende matchen.”

“De gele kaart die ze krijgen in de eerste helft, had ook een ander kleurtje mogen zijn. De tackle van Umiti was er ook over en het betrof een gelijkaardige fase als die waarin Brecht Dejaegere wordt uitgesloten. Op het doelpunt van Jallet staan we onvoldoende ingedraaid en laat iemand die man lopen. Wij hadden net daarvoor al een verwittiging gekregen met diezelfde speler maar we lieten hem weglopen. Dit zijn nu eenmaal fouten maar ik kan mijn spelers evenwel niets verwijten, zeker niet na deze match.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier