Brakel blijft het Torhoutse zwarte beest

Redactie KW

Net als de voorbije 18 jaar slaagde Torhout er nu ook zondagnamiddag niet in om eindelijk eens als winnaar van het Olsa Brakel-terrein te stappen. Het werd 2-0.

Veel hartverwarmende hoogstandjes, laat staan een bal tussen de palen, kregen de toeschouwers zondagnamiddag in de eerste helft niet te zien. Het was wachten tot net vóór de rust, toen een afstandsschot van een thuisspeler via de binnenkant van de paal in de handen van doelman Capelle belandde. Beide ploegen zaten na de pauzekoffie aanvankelijk nog in hetzelfde leeg inspiratiedoosje te graaien. Er viel letterlijk en figuurlijk wat beterschap uit de lucht toen Knipping na een dik uur een lange voorzet naar doel stuurde. Doelman Capelle, ver uit zijn doel, zag tot zijn verbijstering de bal een windcurve maken en in doel belanden. Zes minuten vóór affluiten kreeg de KM-doelman een afstandsschot niet onmiddellijk onder controle. Knipping liet de onverwachte kans niet liggen en tikte de eindstand op het bord. De Torhoutenaren, die de diensten van de gekwetste Savaete moesten missen, haalden in deze periode enkel het hoofdstuk ‘doelkansen’ met een vrijschop van de ingekomen Stubbe. Thuisdoelman De Cabooter tikte de bal van onder de deklat in hoekschop. Door deze nieuwe nederlaag moeten de KM’ers zich tot nu toe in het nieuwe jaar tevreden stellen met een schamele 3 op 12. Drie punten die de Sparrejongens thuis versierden in de openingspartij van 2015 door Londerzeel met 1-0 te verslaan.

Contractverlenging

Volgend weekend wordt een rustpauze in de competitie ingelast. Volgende opdracht voor de Torhoutenaren is de thuiswedstrijd tegen Bornem. De KM’ers spelen woensdag om 20 uur een vriendschappelijke match in Nieuwpoort. Vandaag zetten Van Landschoot en Stubbe hun handtekening onder een verlengd verblijf aan de Velodroom.

(Marc Beke)

Doelpunten: 65′ Knipping 1-0, 84′ Delie 2-0