Boyata start tegen Costa Rica, slecht nieuws voor Leander Dendoncker?

© BELGA
Redactie KW

Dedryck Boyata start maandagavond centraal achterin bij de Rode Duivels in de uitwuifwedstrijd tegen Costa Rica.

Boyata lag daarvoor in balans met Leander Dendoncker. Laurent Ciman zit slechts als 24e man bij de WK-selectie en krijgt alleen maar een WK-ticket als Kompany toch niet fit zou geraken. Thomas Vermaelen trainde zondag in Tubeke voor de eerste keer met de groep mee, de oefeninterland van maandag kwam nog te vroeg voor hem, nadien valt het nog af te wachten wanneer Vermaelen helemaal speelklaar is en of er met hem risico’s genomen worden in de eerste groepswedstrijden. Boyata kreeg ook al speelminuten in de vorige twee interlands en lijkt dus eerste vervanger te worden als Kompany en Vermaelen beiden niet speelklaar zijn.

Voor het overige wijzigt de bondscoach niets in vergelijking met de met 3-0 gewonnen oefeninterland tegen Egypte. Thibaut Courtois staat in doel en krijgt voor zich Jan Vertonghen en Toby Alderweireld. Op het middenveld bevestigde Axel Witsel tegen Egypte nagenoeg onmisbaar te zijn om het evenwicht in het elftal te bewaren. Ook Kevin De Bruyne, en de wingbacks Thomas Meunier en Yannick Carrasco verschijnen aan de aftrap. Voorin heeft Romelu Lukaku nog wat speelminuten nodig om naar zijn beste vorm te groeien, op de flanken krijgen we aanvoerder Eden Hazard en Dries Mertens. Na de pauze mogen er net als in de vorige interlands nog heel wat wissels verwacht worden aan beide kanten.

De prestatie is ook deze keer belangrijker dan het resultaat

Voor de troepen van bondscoach Roberto Martinez is het de laatste oefengalop, na de defensieve test tegen Portugal en de aanvalslijnen – vooral in de eerste helft dan – tegen Egypte. Tegen Costa Rica wil de bondscoach zien hoe de Rode Duivels reageren op de ‘Midden-Amerikaanse spelwijze en mentaliteit’, exact een week voor hun openingsduel tegen Panama. “Costa Rica voetbalt met dezelfde gedrevenheid als Panama, dat is die typische mentaliteit van Midden-Amerikaanse landen”, vertelde Martinez zondag. “Ze zullen ons uit onze comfortzone halen. De prestatie is ook deze keer belangrijker dan het resultaat.”

(BELGA)