Bondsprocureur KBVB legt klacht neer tegen Bart Verhaeghe

10/07/17 om 14:37 - Bijgewerkt om 14:36

De regionale procureur van de Belgische voetbalbond Johan Cambier is in zijn wiek geschoten naar aanleiding van enkele uitspraken van Bart Verhaeghe in een interview in 'Het Laatste Nieuws'.

Bondsprocureur KBVB legt klacht neer tegen Bart Verhaeghe

Bart Verhaeghe © BELGA

Op 1 juli verscheen in het Laatste Nieuws een interview met Bart Verhaeghe die man noch paard spaarde in zijn uitlatingen over de werking van de Belgische voetbalbond. Gilbert Timmermans, die onlangs de verkiezingen voor bondspraesis verloor, kon er niet mee lachen maar de regionale procureur Johan Cambier gaat een stapje verder. Hij interpreteerde de uitlatingen van Verhaeghe als een aanval op de integriteit van het bondsparket en heeft klacht neergelegd. Hij eist dat de betrokkene gehoord wordt door de raad van eer en dat hij zijn excuses aanbiedt. Daarvoor baseert hij zich op artikel B504 van het bondsreglement die stipuleert dat leden van de KBVB de integriteit van de collega's of het instituut niet mogen schaden."

Vooral de volgende boutade deed nogal wat stof opwaaien : "De procureurs in het amateurvoetbal wanen zich ware koningen, die in elke vergadering bij wijze van spreken haute cuisine willen, en spelers behandelen met hautaine willekeur." Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!