Bondsparket wil Genttrainer Vanhaezebrouck een speeldag schorsen

© BELGA
Redactie KW

Als AA Gent en Vanhaezebrouck het voorstel aanvaarden, dan zit de trainer zondag in en tegen Anderlecht in de tribune.

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag één speeldag schorsing en 400 euro minnelijke schikking voorgesteld aan Kenneth Saief. De Israëlische middenvelder van AA Gent kreeg op de vijfde speeldag in Play-Off I van de Jupiler Pro League een rode kaart. Hein Vanhaezebrouck betrad in de nasleep van deze uitsluiting het speelveld. De coach van de Buffalo’s riskeert een schorsing van 27 april tot en met 3 mei en een boete van 400 euro.

Niet eens met beslissing van ref

In de met 1-2 gewonnen wedstrijd op het veld van KRC Genk kreeg Saief, man in vorm bij AA Gent, net voor de pauze rood voor een glijdende tackle op Sebastien Dewaest. Scheidsrechter Alexandre Boucaut oordeelde dat “de fysieke integriteit van Dewaest in gevaar was”. Vanhaezebrouck was het niet eens met de beslissing en ging verhaal halen bij de ref. Daarbij betrad de Gentse oefenmeester het veld in de Cristal Arena, waarop hij door Boucaut naar de tribunes verwezen werd.

Als Saief en HVH het strafvoorstel aanvaarden, missen speler en trainer de belangrijke partij in en tegen RSC Anderlecht op zondag 1 mei op de zesde speeldag in POI. In het andere geval kunnen de Buffalo’s morgen/dinsdag voor de Geschillencommissie verschijnen voor een strafmaat in eerste aanleg.

(Belga)