Bondsparket wil 2 speeldagen schorsing voor spelers KSV Roeselare en Cercle Brugge

28/11/16 om 16:53 - Bijgewerkt om 16:48

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag twee speeldagen schorsing en 200 euro boete gevorderd voor Mathieu Maertens (Cercle Brugge) en Lukas Van Eenoo (KSV Roeselare).

Bondsparket wil 2 speeldagen schorsing voor spelers KSV Roeselare en Cercle Brugge

© BELGA

Beide spelers pakten afgelopen weekend op de zeventiende speeldag in de Proximus League een rode kaart.

In de 55e minuut van het met 1-0 verloren duel op het veld van OH Leuven plantte Maertens zijn studs op de voet van Le Postollec. Scheidsrechter Vermeiren stuurde de middenvelder van de Vereniging meteen van het veld. Het Bondsparket wil Maertens schorsen voor de wedstrijd op het veld van Union (3 december) en de thuismatch tegen SK Lierse (10 december).

Van Eenoo werd in de topper tegen Lierse door scheidsrechter Visser uitgesloten voor een "tackle die de fysieke integriteit van zijn tegenstrever Thomas Wils in gevaar bracht". Roeselare speelde een kwartier met een man minder, maar klopte de Pallieters wel met 2-1. Door de vordering van het Bondsparket riskeert Van Eenoo de thuispartij tegen Lommel United (4 december) en de verplaatsing naar Leuven (10 december) te moeten missen.

Indien de clubs de strafvoorstellen niet aanvaarden, moeten ze zich morgen/dinsdag met hun spelers gaan verantwoorden voor de Geschillencommissie Betaald Voetbal.

(BELGA)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!