Bondsparket onderzoekt poging tot omkoping in Dosko Beveren-KSV Diksmuide

Een beeld uit de bewuste match
Redactie KW

KSV Diksmuide zakt naar derde provinciale na een verrassende 4-0-nederlaag tegen Dosko Beveren. De match krijgt echter wellicht nog een staartje. Het Bondsparket kreeg immers lucht van een poging tot omkoping en onderzoekt nu de zaak.

De 4-0-zege van Dosko Beveren tegen Diksmuide sprong vorig weekend meteen in het oog. Na de 5-1-nederlaag in de heenmatch was er niemand die nog geloofde in de behoudskansen van Dosko Beveren en al zeker niet na de 0-0-ruststand in de terugmatch. Maar kijk : na een dolle twintig minuten met vier doelpunten (waaronder een owngoal en een licht toegekende penalty) haalde Dosko Beveren het toch en maakt de ploeg nog steeds aanspraak op het behoud in tweede provinciale. Op Facebook gonsde het dan ook van de geruchten en al zeker als je weet dat er meerdere ex-spelers van Dosko Beveren bij Diksmuide actief zijn.

“Enkele spelers hadden het plichtsbesef om ons te melden dat zij benaderd werden door mensen van Dosko Beveren om de eindrondematch te beïnvloeden”, stelt Claude Vindevogel, sterke man bij KSV Diksmuide. “Onze spelers zeggen dat ze niet ingingen op het voorstel, maar waren wel zo correct om dit te melden. Dit is trouwens verplicht volgens de voetbalreglementen. Als club hebben wij het nodige gedaan en dit gemeld aan de KBVB. Dit is ook onze plicht als club.”

De zaak zit nu bij het Bondsparket.