Bleek Torhout versiert punt in Temse

Doelman Dylan Olievier hield de netten schoon. © VDB
Redactie KW

Een offensief bleek Torhout sleepte zaterdagavond een puntje uit de brand in Temse. Daarmee werden de Sparrejongens aardig beloond, want de betere kansen waren voor de thuisploeg.

De Torhoutenaren moesten in de Oost-Vlaame regio de diensten missen van de geblesseerden Frutos, Turcan en Van Acker plus de geschorste Vandaele. Vooral het ontbreken van deze laatste als aanspeelpunt deed zich gevoelen bij de KM’ers. Neu kreeg, na zijn goede invalbeurt tegen Harelbeke, in de aanvalslinie de voorkeur op Gilliaert. Temse leek op papier een haalbare kaart voor een eerste Torhoutse uitzege, want de Waaslanders konden pas op de vorige speeldag hun eerste punten van de competitie laten inschrijven. Met veel bloed, zweet en tranen haalden de Oost-Vlamingen toen een zuinige 0-1-zege in Brakel.

Onmondig

In een weinig begeesterende wedstrijd was de thuisploeg het meest aan zet. De gastheren waren echter te onmondig om het balbezit en de enkele kansen in een doelpunt om te zetten. Ook Torhout-doelman Olievier droeg een stevig steentje bij in het behaalde punt. Zo was de KM-goallie bij de pinken toen in de tweede helft een thuisaanvaller alleen voor hem opdook. Voor de Torhoutenaren was het wachten tot de slotminuut om de eerste ernstige doelkans op te tekenen. De ingekomen Gilliaert zag een voorzet-schot naar de kruising gaan, maar de Temse-doelman wist het leer in extremis nog in hoekschop te duwen.

Lichtpuntjes

De vierde speeldag blijft voor Torhout er eentje om zo snel mogelijk te vergeten. Het behaalde punt en het feit dat de KM’ers in drie van hun vier wedstrijden geen tegendoelpunt incasseerden waren de lichtpuntjes waarmee de Sparrejongens zaterdagavond van het veld stapten. Door het gelijkspel mochten de KM’ers zich voor minstens één avond medeleider noemen van de tweede amateursklasse A. Alle andere ploegen komen immers maar op zondag in actie. De Torhoutenaren krijgen straks een aantrekkelijk programma voorgeschoteld met twee onvervalste streektreffens. Zaterdag speelt de Velodroom-formatie gastheer voor Izegem. De daaropvolgende week trekt het KM-gezelschap naar promovendus Knokke.

(Marc Beke)

SV Temse – Torhout KM 0-0

Torhout: Olievier, Cordie, Haghedooren, Goddeeris, Willems, Theetaert, Vandenbussche (59′ Lannoo), Steur, Hollevoet (83′ Depoorter), Neu (59′ Gilliaert), Mputu.