Bleek Torhout KM een maatje te klein voor Olsa Brakel

Sebastiaan Cordie kwam in de ploeg doordat Deturck zich vrijdagavond op training blesseerde. © a-Bart
Redactie KW

De Torhoutenaren hebben de nieuwe campagne niet goed ingezet. Na de nederlaag tegen Temse gingen de KM’ers nu ook in het verlies tegen Olsa Brakel.

De kalendermaker had de groen-witten een mooi geschenk gegeven door hen de nieuwe competitie met twee thuiswedstrijden te laten inzetten. Veel hielden de Velodromers er niet aan over, want het werd evenveel keer een nederlaag. In de eerste partij lieten de jongens van trainer Deschodt nog een prima indruk na. Zaterdagnamiddag was het echter een vertoon van een ander kaliber en was het huilen met de pet op voor de Sparrejongens. Het zwarte beest dat Olsa Brakel heette te zijn, leek vorig seizoen eindelijk bedwongen met de vier op zes die de KM’ers tegen het Oost-Vlaamse boemankind haalden. De bezoekers zorgden zaterdag echter voor zoete weerwraak voor hun 0-1-nederlaag in de vorige campagne en zetten orde op zaken door de KM’ers in eigen huis een koekje van eigen deeg te bakken met een verdiende 0-2-zege.

Doelman Olievier redt de meubelen

De wedstrijd werd uitzonderlijk op zaterdagnamiddag gespeeld om iedereen toe te laten treffelijk het kostuum aan te trekken voor het voorzittersbal van die avond. De sportieve verrichtingen die de Velodromers in de namiddag etaleerden, gaan alvast niet bijgedraagd hebben voor de ambiance en de sfeer op het jaarlijkse voorzittersfeest. De Torhoutenaren startten quasi met dezelfde elf die het tegen Temse voortreffelijk deden. Wel kwam Cordie in de ploeg doordat Deturck zich vrijdagavond op training blesseerde en stond Van Roose er, ten koste van Hollevoet, van bij de aftrap op het veld. De bezoekers lieten er onmiddellijk geen twijfel over bestaan dat ze graag met de drie punten terug naar de Vlaamse Ardennen wilden terugkeren. Er was een goede doelman Olievier nodig om na 8 minuten een poging van De Lange uit zijn doelvlak te houden.

Twee minuten later mocht de KM-goallie terug vol aan de bak om in twee tijden De Coene van dichtbij van het openingsdoelpunt te houden. Cordie bleek vijf minuten later de reddende engel door een bal van de lijn te keren. De gasten bleven verder de lakens uitdelen tegen een thuisploeg die zich verslikte in slordig passes en veelvuldig balverlies. De adrenaline-opstoot bij de plaatselijke aanhang beperkte zich in die eerste periode tot één stevige doelkans. Die kwam er na een dik halfuur toen een weinig zichtbare Coppin in het straatje werd gestuurd. De KM-aanvaller plaatste zijn kopbal over de uitgekomen doelman Otte echter net over doel. Delle zorgde minuten later voor een passende reactie door Olievier terug stevig aan het werk te zetten. De Torhoutenaren mochten dan ook dankbaar richting hun doelman kijken dat ze zonder averij en kleerscheuren de 0-0-ruststand haalden.

Invaller klaart klus in tien minuten

De koffietafel had voor weinig inspiratie gezorgd bij de KM’ers. De tweede helft werd een doorslagje van de eerste periode met Brakel dat het meest aan zet was en de Torhoutenaren die slechts zelden de neus aan het venster konden steken. Onmiddellijk na de hervatting was er weer een goede Olievier nodig, met bijkomend dankwoord aan de paal, om de brilscore op het bord te houden. De tweede en enige doelkans voor de Torhoutenaren kwam er dan toch toen Vermander een voorzet voor doel dropte. Doelman Otte wist echter raad met de kopbal van Turcan. Invaller Achbar zorgde dan toch dat het beste paard de verdiende haver kreeg. De Brakel-invaller stond pas acht minuten op het veld toen hij vanuit een scherpe hoek Olievier te grazen nam. Met een stevige tegenprik bezegelde diezelfde Achabar tien minuten later definitief het lot van de thuisploeg.

Nul op zes

De Torhoutenaren blijven na deze speeldag met een nul op zes achter en slechts één doelpunt in twee wedstrijden. Willen de groen-witten hun start niet hopeloos de mist zien ingaan, dan moet er zondag in Rupel Boom iets worden geoogst. Allesbehalve een gemakkelijke opdracht, want de Steenbakkers werden bij aanvang van de competitie tot één van de toonaangevende ploegen van de reeks gerekend. “Die nul op zes is geen onoverkomelijke ramp, maar we pakken best nu zo snel mogelijk wat punten. In tegenstelling tot vorige week, kwamen wij vandaag niet goed voor de dag”, vatte KM-trainer Deschodt de toestand samen.

(Marc Beke)

Torhout KM – O. Brakel 0-2

Torhout KM: Olievier, Haghedooren, Cordie (77′ Vanderhaegen), Depoorter, Willems (70′ Goddeeris), Frutos, Van Roose, Vermander, Neu (67′ Hollevoet), Turcan, Coppin

Doelpunten: 75′ en 86′ Achabar 0-1 en 0-2