Bizar: Knokke moet overbodige ontmoeting in heen- en terugmatch afwerken

03/05/17 om 09:54 - Bijgewerkt om 09:53

Royal Knokke FC kroonde zich enkele weken geleden tot kampioen in tweede amateurklasse A. Voor de eer en glorie mag het nu nog tegen de kampioen van tweede amateurklasse B, Berchem Sport, aantreden. En bizar: dat MOET in twee matchen.

Bizar: Knokke moet overbodige ontmoeting in heen- en terugmatch afwerken

© VDB

Voor Knokke en Berchem was het een lang seizoen, tijd voor andere dingen en te rusten. Wel is er nog een galamatch tussen de twee kampioenen van tweede amateurklasse om te beste aan te duiden. Knokke en Berchem kwamen logischerwijze overeen om de ontmoeting in één enkele match af te werken, maar dat was zonder de KBVB gerekend. Die stelt dat de ontmoeting verplicht met een heen- en terugmatch werkt. Bizar: zeker als je weet dat deze matchen geen enkele winst opleveren, tenzij de papieren titel van kampioen van tweede amateurklasse. Knokke en Berchem zijn immers al zeker van promotie.

Conclusie: zaterdag 6 mei wordt er gespeeld in Knokke en op zondag 14 mei in het Ludo Coeckstadion van Berchem. Inderdaad, een weekje later vakantie dus.

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!