Billijk gelijkspel tussen Harelbeke en KM Torhout na kansrijke wedstrijd

Bjorn Vandaele ontdoet zich van Viktor Notebaert. © VDB

Na een genietbare partij met veel kansen deelden KRC Harelbeke en KM Torhout de punten. De 1-1-ruststand werd ook de eindstand.

De wedstrijd begon met een grote kans voor de bezoekers. Na een hoekschop kopte Turcan richting doel, maar het leer werd in extremis van de doellijn gehaald. Op de volgende hoekschop kopte Depoorter in de handen van Merlier. De eerste kans voor de thuisploeg was wel meteen raak. Bezoekend doelman Olievier werkte een hoekschop weg tot bij Vanneste, die uitpakte met een gemeten voorzet, en Descheemaecker liep de bal tegen de touwen (1-0).

Halfweg de eerste helft zorgde Harelbeke voor nieuw gevaar. Romont vond de doorgelopen Vlieghe, maar die laatste knalde op de vuisten van Olievier. Even later was Olievier er terug om het schot van Lebsir ongevaarlijk te maken. Aan de overzijde stak Turcan Mputu in het straatje, maar Merlier redde met de voet. Op slag van rust viel de 1-1. Frutos schilderde een hoekschop tot bij de tweede paal waar Haghedooren alle tijd kreeg om aan te pakken en hoog in doel binnen te schieten.

Goede reflexen en hoekschoppen

Na de koffie wilde Torhout de thuisploeg zo snel mogelijk een tweede slag toedienen. Mputu mocht tot drie keer toe proberen, maar Merlier stond telkens pal. Eerst pakte de Harelbeekse doelman uit met een reflex op een kopbal, daarna ging hij twee keer goed in de voeten van de Torhoutse spits. Harelbeke zette daar twee hoekschoppen tegenover. Bij de eerste vloog de poging van Descheemaecker via een verdediger terug in corner, bij de tweede kopte Doornaert over.

Ook in het laatste deel van de partij bleef het spel goed over en weer gaan. Haghedooren was dicht bij een tweede treffer, terwijl Olievier hulp nodig had van verdediger Cordie om Romont van de 2-1 te houden. Twintig minuten voor tijd vloog een grondscherend schot van Descheemaecker aan de verkeerde kant van de paal buiten. Ook Depoorter kwam nog dicht bij een doelpunt, terwijl Frutos met een verre vrije trap Merlier probeerde te verrassen. Extra doelpunten bleven echter uit waardoor beide ploegen moesten tevreden zijn met een punt.