Billijk gelijkspel helpt Wervik geen stap verder

Jens Pante maakte de 3-3. © VDB

KE Wervik heeft bij Wolvertem-Merchtem, in Vlaams-Brabant, 3-3 gelijkgespeeld. Niet slecht maar ook niet echt goed in de strijd om het behoud.

Eendracht Wervik begon het best aan de wedstrijd. Na 20 minuten leverde dat ook een eerste doelpunt op. Teddy Bouchart devieerde de bal naar Robin Lietar die tegen de paal besloot, maar een goed gevolgde Kenneth Voet zorgde voor de 0-1. Lang kon Wervik echter niet genieten. Na een goed half uur werd het na een goede collectieve aanval 1-1 via Julien Wauthy. Meteen ook de ruststand.

Tweede helft

In de tweede helft ging Wervik naar een tweede doelpunt. Dat kwam er ook na een geharrewar voor doel, Teddy Bouchart zorgde voor de 1-2. Maar ook deze voorspong was van korte duur. Amper 6 minuten later werd het al 2-2 via Sebastien Quansah. Wolvertem-Merchtem rook de kans en kwam een 5 minuten later 3-2 voor na een goed opgezette aanval, afgewerkt door Robbe Vandevoorde. Maar amper een minuut later zette Wervik de scheve situatie opnieuw recht met een doelpunt van Jens Pante. 3-3. Verder geraakte Wervik niet meer en ziet zijn naaste achtervolgers naderen.