Betaalde KV Oostende 1 miljoen euro voor Andile Jali ?

Andile Jali werd met veel trots voorgesteld door Marc Coucke. (Foto Bart)
Redactie KW

KV Oostende verbaasde deze week de transfermarkt. De kustploeg nam Andile Jali, 15-voudig international van Zuid-Afrika, over van Orlando Pirates.

Volgens een Zuid-Afrikaanse website betaalde KVO 15 miljoen Zuid-Afrikaanse rand, omgerekend 1 miljoen euro. Andile Jali kan al aardig wat adelbrieven voorleggen. Kampioen in Zuid-Afrika, bekerfinalist en 15 caps voor Zuid-Afrika. Op Twitter is er zelfs de hashtag ‘andilejalifacts’, verwijzend naar de Lukakufacts. Soccer Laduma pakte deze week uit met het nieuws dat Orlando Pirates 1 miljoen euro kreeg voor de transfer van de 23-jarige middenvelder. KV Oostende zelf wenst niet te reageren op transfersommen.

Jali schitterde trouwens onlangs in de interland tegen Spanje. Zuid-Afrika won met 1-0 van wereldkampioen Spanje en in een YouTube-filmpje (ie hieronder) zie je hoe Andile Jali even dolt met de Spaanse middenvelder.

(OV)

>> Hier leest u het artikel van Soccer Laduma : http://www.soccerladuma.co.za/news/article/south-africa/oostende-pay-r15m-for-jali/142846