Bernd Catry (KRC Bissegem) vlak voor topper: “Hun reeks een halt toeroepen”

© VDB
Redactie KW

Wat als een makkie werd bestempeld, werd voor KRC Bissegem tegen staartploeg KSV Pittem nog een moeilijke karwei. Slechts in blessuretijd kon Bernd Catry zijn ploeg over de streep trekken. Zaterdag is er de topper op het veld van achtervolger Zwevezele.

“Als we met geen straatlengte voorsprong winnen, is men nogal snel geneigd om te zeggen dat het niet goed was”, reageert Bernd Catry. “Het klopt dat onze start niet geweldig was. Maar precies omdat we veel kwaliteit in huis hebben, slaagden we erin om de situatie recht te zetten. Zaterdag moeten we kleur bekennen op Zwevezele. Die gasten zijn sterk bezig met een 21 op 21. Voor ons een mooie gelegenheid om hun reeks een halt toe te roepen. Als we winnen, slaan we hen terug tot vijf punten en staan we mentaal in het voordeel. Op Zwevezele moeten we uitgaan van onze eigen kwaliteiten en dan komt het wel goed. Dat ik nog niet heb bijgetekend? Ik wil eerst die titel binnenhalen!”

Voor de topper op Zwevezele zijn Vanderstraeten en Stragier geschorst, Akbari en De Graeve zijn op reis. Bjarne Vanderstraeten, Diego Vergeynst, Stephen Malfait, Arnaud Stragier, Diaz Ramon, Roel Masschelein, Gauthier Goemaere, Manse Bogaerts, Quincy Ponjaert en Jonas Hanson hebben bijgetekend. (Fonzie)

KRC Bissegem 2-1 Pittem

Bissegem: Dewaele, Stragier, Catry, Goemaere, Hanson, Deman (80′ Ovaere), Masschelein, Ramon (80′ Ghyselinck), Malfait (71′ Decandt), Vergeynst, Vanderstraeten.

Doelpunten: 46′ Maruhkin 0-1, 66′ Deman 1-1, 91′ Catry 1-1.

Zaterdag 13 januari om 19 uur: Zwevezele B – KRC Bissegem.