Benito Raman veroordeeld voor overdreven snelheid in regio Brugge

Benito Raman © MVN
Redactie KW

De Brugse politierechter heeft profvoetballer Benito Raman (21) veroordeeld tot een geldboete van 300 euro voor een snelheidsovertreding.

De Gentenaar was bovendien met een voorlopig rijbewijs, maar zonder L op pad. Hiervoor kreeg hij 600 euro boete, waarvan de helft met uitstel.

Benito Raman liep op zondag 1 maart 2015 tegen de lamp langs de E40 ter hoogte van Oostkamp. Een anonieme wagen van de wegpolitie volgde zijn Audi drie kilometer lang en stelde vast dat hij aan een gemiddelde snelheid van 152 kilometer per uur reed. Bovendien had de jonge voetballer slechts een voorlopig rijbewijs, maar hing er geen L aan zijn wagen.

De verdediging legde uit dat Raman zich die ochtend haastte om op tijd in Gent te zijn. Zijn club AA Gent speelde die avond immers een uitwedstrijd tegen Waasland-Beveren. “Het gaat om een jeugdzonde. Zijn L was trouwens gewoon in de koffer gevallen. Dat heeft de politie zelf kunnen vaststellen”, pleitte zijn advocate. De verdediging vroeg om opschorting van straf.

De politierechter hield rekening met het blanco strafblad van de profvoetballer. Hij wees Raman wel op het feit dat enkele collega’s bij verkeersongevallen de dood vonden. “Er zijn al namen voor u heengegaan door de snelheid. Knoop het goed in uw oren.”

Afgelopen seizoen veroverde de aanvaller de landstitel met KAA Gent, maar de laatste maanden belandde hij door extra-sportieve zaken meermaals in het oog van de storm. Ondertussen is Raman voor een half jaar uitgeleend aan Sint-Truiden. Vrijdagavond maakte hij tegen Anderlecht zijn debuut voor STVV. Door de voorbereiding op die wedstrijd werd de zaak vorige week uitgesteld.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier