Beloften van KVV Coxyde verliezen met 5-0… door fileleed

Redactie KW

De beloften van KVV Coxyde kwamen maandagavond tien minuten te laat aan door fileleed en verliezen daardoor hun wedstrijd nu met forfaitcijfers.

De B-ploeg van KVVC moest maandagavond spelen op het veld van Antwerp, maar scheidsrechter Marc Leysen besliste daar anders over. De beloftenploeg was rond 16 uur richting Antwerpen vertrokken. “Een kleine twee uur later waren we in Kruibeke en dat is zowat 15 kilometer van het stadion”, vertelt ploegafgevaardigde en woordvoerder Dany Vanhollebeke. “Door een ongeval in de Kennedytunnel kwamen we daarna in een een ellenlange file terecht. Een uur voor de aftrap verwittigde ik de clubsecretaris en we kwamen om 20.08 uur aan in het Bosuilstadion.”

Niets aan de hand, dachten ze bij KVVC. Maar dat was buiten scheidsrechter Marc Leysen gerekend. Hij besliste om Antwerp te laten winnen met 5-0-forfaitcijfers. “Wij zaten vier uur op de bus en stopten vroeger met werken, sommige spelers moesten de school voortijdig verlaten“, aldus een woedende Vanhollebeke. Ook coach Wim Crabeels reageerde not amused. “We vertrokken ruimschoots op tijd. Vier uur op de bus voor niets, ongelooflijk.”

(DD)