Beloften van Cercle en Club Brugge houden elkaar in evenwicht

In de poulefase van de Beker van België U21 speelden Cercle en Club Brugge donderdagavond in de openingswedstrijd 1-1.

In de eerste helft gaven beide ploegen weinig weg. Doelman Carré ging wel naar de goede hoek op een strafschop van Club Brugge. Na ruim een half uur werd Irie bij Cercle met wellicht een zware blessure vervangen. In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. Club Brugge zorgde voor de meest aanvallende intenties terwijl Cercle geregeld op de tegenaanval en soms gevaarlijk kon tegen prikken. In minuut 63 kwam groen-zwart op voorsprong, zij het op penalty nadat een speler van Club de bal met de hand had geraakt. Vanhoutte trapte de strafschop rechtdoor in doel en 1-0.

Aan de overzijde volgde een schot van Declerck (ex-Cercle). Zijn bal ging echter langs de verkeerde kant van de paal. Daarna moest Carré tot twee keer toe de meubelen redden voor Cercle. Een kwartier voor tijd moest de doelman zich toch gewonnen geven toen de net ingevallen Van Oudenhove van dichtbij kon binnenkoppen. Cercle moest in het slot, waar er slordig werd gespeeld en langs weerszijden veel gele kaarten vielen, nog met tien verder toen scheidsrechter Brinckman een tweede keer geel trok voor Decostere. De thuisploeg hield stand en zo eindigde de derby in een terecht gelijkspel.

In de poulefase van het bekertornooi trekken de beloften van Cercle op 15 oktober naar KV Oostende. Club speelt eerder thuis tegen de kustploeg, op 10 september. De winnaar in de groep gaat naar de volgende ronde.

In de competitie speelt groen-zwart komende maandag tegen Lokeren, Club Brugge trekt naar Anderlecht. Vanaf 27 augustus speelt Club overigens zijn thuiswedstrijden in het Burgemeester Van De Wiele Stadion in Deinze.