Beloften KSV Roeselare eervol ten onder in bekerfinale tegen KRC Genk

De Roeselaarse beloften gingen eervol onderuit in de finale tegen Genk. © SM

In een voor de U21 van de tweedeklasser onverhoopte apotheose van een fantastisch seizoen verloor wit-zwart op een zonovergoten Schiervelde met 2-3 van play-off 1-ploeg KRC Genk.

Verrassend bekerfinalist KSV Roeselare nam in de vorige rondes de maat van eersteklassers Club Brugge, KV Oostende, SV Zulte Waregem, R. Mouscron-Péruwelz, SV Zulte Waregem en reeksgenoot RWS Bruxelles en klom tegen het KRC Genk van ex-prof Domenico Olivieri na tien minuten op voorsprong toen Nagim Amini een hoekschop van aanvoerder Jens Crombez tegen de touwen knikte. Ook al op hoekschop lukte jeugdinternational Dante Vanzeir nog voor het halfuur de 1-1.

Nagim Amini bracht Roeselare op voorsprong.
Nagim Amini bracht Roeselare op voorsprong.© SM

Een uppercut voor een dapper strijdend KSVR, dat na een prima start plots te nerveus acteerde om de wedstrijd onder controle te houden en na een strafschop van Bertaccini en een rake vrijschop van Heynen bij de koffie met 1-3 in het krijt stond. Met een lobje over Genk-doelman Jackers milderde de bij wit-zwart opgeleide Emile Samyn diep in de slotfase tot 2-3. Cijfers die na negentig minuten op de tabellen bleven. Geen stuntzege dus, wel een lovenswaardig einde van een meer dan verdienstelijke Roeselaarse bekercampagne.