Beloften Club Brugge winnen Belgische beker na strafschoppen

Roeselare berkefinale beloften Pro League Club Brugge wint na strafschoppen van AA Gent . kapitein Sven Dhoest mocht de beker in ontvangst nemen van Ludwig Sneyers. (Foto Bart) © VDB

Na negentig minuten stond het 1-1 tussen Club Brugge en AA Gent. In de penaltyreeks won blauw-zwart.

In een evenwichtige eerste helft was het Club Brugge dat na een klein half uur op voorsprong kwam dankzij een doelpunt van Birger Verstraete. Tien minuten later leek AA Gent een strafschop te zullen krijgen na een fout van Sven Dhoest op de doorgebroken Stevy Okitokandjo, maar de lijnrechter had al gevlagd voor buitenspel. Na de rust namen de Gentenaars het heft in handen en na een kwartiertje zorgde Oostendenaar Jinty Caenepeel voor de gelijkmaker. Na die 1-1 kreeg AA Gent nog de beste kansen, maar gescoord werd er niet meer.

Dhoest penaltyspecialist

In de strafschoppenreeks opende Sander Coopman de score en meteen daarna stopte Sven Dhoest de elfmeter van Nicolas Delporte. Ook Rik Impens miste nog voor de Buffalo’s, maar ook Michiel Clyncke en Tuur Dierckx konden niet scoren voor Club. Nadat Alexander Embrechts de zesde penalty voor Club gescoord had, pakte Dhoest de Gentse penalty. Club pakt zo na de titel ook de Belgische beker.

Incidenten

Meteen na het laatste fluitsignaal bestormden enkel Brugse fans het veld, waarna er een kort gevecht plaatsvond met de Gentse supporters. De aanwezige stewards konden de gemoederen echter vlug bedaren.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, Sport West van vrijdag 16 mei.