Belgium’s Got Talent-acts gaan Brugs WK-dorp animeren

Redactie KW

Naar aanleiding van de wedstrijden van de Rode Duivels op het WK in Rusland bouwen Ward Devriese en Philippe Le Loup van bvba Bruisend niet enkel een WK-dorp op het Beursplein in Brugge, in aanloop naar de wedstrijden voorzien ze telkens ook muzikale animatie.

Voor het vastleggen van de acts deed het duo een beroep op de expertise van Comedyshows.be. “Er zijn twee redenen waarom we het publiek muzikaal willen opwarmen voor aanvang van de wedstrijden”, legt Ward Devriese uit. “Enerzijds bevordert dit de sfeer, anderzijds hopen we dat de mensen hierdoor vroeger naar ons WK-dorp afzakken. De kosten om soortgelijke evenementen te organiseren, lopen immers enorm op. We moeten niet enkel huurgeld betalen aan de stad Brugge om het Beursplein af te huren, maar dienen ook rechten te betalen om de wedstrijden van de Rode Duivels te mogen uitzenden en zijn zelfs verplicht om veiligheidsmensen in te huren. Vermits we geen toegang vragen, moeten we dit alles met de verkoop van drank zien te bekostigen.”

Daarom opent het WK-dorp al twee uur voor het eerste fluitsignaal van de wedstrijden. De eerste afspraak is op maandag 18 juni om 17 uur. Dan geven de Rode Duivels Panama partij. In aanloop naar de wedsstrijd staat een optreden gepland van de Oostende hiphopposse Kleine Sanders, het trio dat heel wat aan populariteit won dankzij zijn deelname aan het VTM-programma ‘Belgium’s Got Talent’. Op zaterdag 23 juni spelen de Belgen al om 14 uur tegen Tunesië. Dan zijn de leden van de gemaskerde dansgroep Baba Yega, die twee jaar geleden Belgium’s Got Talent wonnen, de sfeermakers van dienst. Op donderdag 28 juni moet het team van bondscoach Roberto Martinez vanaf 20 uur de equipe van Engeland zien te verslaan. Voor deze wedstrijd zullen Wim Soutaer (wiens claim to fame een aanvang nam toen hij in 2003 derde werd tijdens de eerste editie van ‘Idool’ op VTM) en Wim Van Domburg (de frontman de covergroep The Magical Flying Thunderbirds) het beste van zichzelf geven.

“Met deze acts mikken we telkens op een andere doelgroep“, geeft Devriese mee. “Met Kleine Sanders willen we scholieren en studenten charmeren, die ondanks de examens de wedstrijd ongetwijfeld zullen willen volgen. Baba Yega is gesneden koek voor een familiepubliek en op donderdagavond plaatsen we Wim Soutaer en Wim Van Domburg, zeer geschikt voor de dames die hun mannen zullen willen vergezellen.”

Na afloop van de wedstrijden zal DJ Harm nog een uur ambiancemuziek draaien. Daarna moet het plein ontruimd worden. “Mochten de Rode Duivels zich kwalificeren voor de volgende ronde, wat toch de algemene verwachting is, zullen we inspelen op muzikale opportuniteiten”, blikt Devriese nog vooruit.

(SVV – Foto SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier