Belgen bereiken achtste finales ondanks nederlaag tegen Ecuador

© BELGA
Redactie KW

De jonge Duivels van coach Bob Browaeys eindigen met 4 punten op de derde plaats in groep D. De Belgen stoten uiteindelijk als één van de beste derdes door naar de achtste finales.

In hun derde en laatste groepswedstrijd op het wereldkampioenschap voetbal voor min 17-jarigen hebben de Belgen zaterdag in het Chileense Talca met 2-0 verloren van Ecuador In de andere wedstrijd van de groep won Mali met 3-0 van Honduras. Mali is met 7 punten groepswinnaar, voor Ecuador (7). Zij zijn rechtstreeks voor de achtste finales geplaatst. België behoort tot de vier beste derdes van de zes groepen, goed voor kwalificatie voor de achtste finales. Daarin neemt België het woensdag om 20u Chileense tijd (24u Belgische tijd) op tegen Nigeria of Zuid-Korea. Voor het eerst overleeft een Belgisch nationaal jeugdelftal de groepsfase op een WK.

Na een gelijkspel tegen Mali (0-0) en een overwinning tegen Honduras (2-1) begonnen de Belgen begonnen goed aan de partij tegen Ecuador. Dante Vanzeir trof al vroeg het zijnet. Het dichtst bij een doelpunt kwam Dante Rigo. De PSV-middenvelder zag zijn vrije trap stranden op de deklat. Vlak voor rust trof Ecuador wel raak. Teunckens bokste centraal weg, pardoes in de voeten van Carozo, die er 1-0 van maakte.

Ook in de tweede helft waren de Belgen gevaarlijker dan Ecuador. Een kopbal van dichtbij werd gered door Ceballos en nog geen minuut later trapte Vancamp voorlangs na een knappe actie van Verreth over rechts. België verdiende een gelijkmaker, maar Guerrero dook een kwartier voor tijd alleen voor Teunckens op en maakte er 2-0 van.

België speelde met Jens Teunckens, Kino Delorge, Laurent Lemoine, Wout Faes (cap), Christophe Janssens, Dante Rigo, Orel Mangala, Jorn Vancamp, Lennerd Daneels (60. Ismail Azzaoui), Dante Vanzeir (81. Terry Osei-Berkoe) en Matthias Verreth (70. Dennis Van Vaerenbergh).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier