Bekeravontuur van Knokke gaat verder

E. Wervik - VK Ninove : Fors duel met Jorg Dutoit en Glenn Van Den Branden © VDB

Op zaterdag traden drie West-Vlaamse ploegen in het strijdperk voor een ticket naar de volgende ronde in de Croky Cup. Zondag komen daar nog acht andere ploegen bij in de derde ronde.

Eendracht Wervik nam het thuis op tegen reeksgenoot VK Ninove uit de derde amateur A. De Zuid-Westvlamingen hielden het bij een zuinige 1-0 overwinning. Klus geklaard.

FC Gullegem moest naar het verre Limburg, Lommel United partij geven. De Limburgers die vorig seizoen nog in 1B aantraden, hadden geen probleem met onze gouwgenoten. Het werd een droge 4-0.

FC Knokke werd ook richting Limburg gestuurd. Daar wachtte Spouwen-Mopertingen, een ploeg uit de tweede amateur competitie. Het beloofde een moeilijke wedstrijd te worden. Het was toch Knokke die het best startte door in de 18de minuut al de 0-1 te laten optekenen na een doelpunt van Pierre Nils. Twintig minuten later hingen de bordjes opnieuw gelijk na een Limburgs doelpunt kort voor rust. Het duurde nog tot laat in de tweede helft toen de thuisploeg plots 2-1 maakte. In de 82ste minuut werd Knokke dan beloond voor het vele werk met een doelpunt van Alessio Staelens die gelijk maakte. Dan volgden vijf zotte minuten van Knokke waarbij Buysse in minuut 83 2-3 maakte en Tjendo Decuyper in blessuretijd de eindstand vast legde. 2-4 en het bekeravontuur gaat verder voor de kustjongens.