Beerschot Wilrijk: “KV Kortrijk kwam aankloppen voor onze coach”

© BELGA
Olaf Verhaeghe

Daags na het verlies op Waasland-Beveren gonst het van de geruchten over het nakende vertrek van KV Kortrijk-trainer Yannis Anastasiou. Ondanks die berichten stond de Griek vanmorgen gewoon op het trainingsveld van de Veekaa. Eén van de namen die genoemd wordt, is die van Beerschot Wilrijk-coach Marc Brys. Maar die wees de eersteklasser af.

KFCO Beerschot Wilrijk prijkt samen met OH Leuven aan de leiding van de eerste klasse B. De Antwerpse club postte op haar website het nieuws dat twee clubs uit 1A informeerden bij hun trainer Marc Brys. “Twee clubs uit 1A, waaronder KV Kortrijk, kwamen bij onze trainer aankloppen voor de vacante positie van T1. Op die manier probeerden ze hem op het Kiel weg te kapen”, klinkt het. “Maar Brys bedankte vriendelijke voor de eer en wil bij Beerschot Wilrijk blijven. ‘Mijn werk bij de club van mijn hart is nog niet af’, zei hij.”

Eric Roef, clubvoorzitter van Beerschot Wilrijk apprecieert het feit dat Brys hem onmiddellijk op de hoogte bracht van de interesse van eersteklassers. “Wij zijn uiteraard in de wolken dat hij bij ons blijft. Echt verbaasd heeft zijn reactie me niet. We kennen elkaar al een tijdje en ik weet dus dat hij een trouwe werknemer is. In een tijd waar normen en waarden vaak ver weg zijn, is de beslissing van Marc een fijne vaststelling.”

De ‘Met den Brys is ‘t altijd prijs’-periode zoals ze op het Kiel graag zingen, gaat dus nog even verder. Marc Brys begon vorig seizoen aan een derde termijn als hoofdcoach van Beerschot.