Basisspeler Ruud Vormer speelt met Nederland gelijk in Italië

Gouden Schoen Ruud Vormer, die afgelopen donderdag debuteerde bij het Nederlandse elftal, stond maandag voor het eerst in de basis bij Oranje.

De 30-jarige middenvelder van Club Brugge werd door bondscoach Ronald Koeman beloond voor zijn geslaagde invalbeurt van donderdag tegen Slovakije en mocht in het stadion van Juventus Turijn starten tegen Italië.

Net als tegen Slovakije eindigde de wedstrijd op 1-1. In een duel tussen twee van de opvallendste afwezigen op het WK speelde Nederland in de eerste helft ondermaats en stapelde Italië de kansen op. Dat het bij de rust 0-0 was, was onder meer te danken aan Vormer, die kort voor de pauze een doelpoging op de lijn keerde. In de 67e minuut zette Simone Zaza Italië dan toch op voorsprong. Twee minuten later werd de Squadra Azzurra tot tien herleid na een rode kaart voor Domenico Criscito. Twee minuten voor tijd buitte Nathan Aké de numerieke meerderheid uit. De verdediger van Bournemouth kopte de 1-1 tegen de touwen en schreef zo een stukje geschiedenis. Het was de eerste keer sinds 1928 dat het Nederlandse elftal op Italiaanse bodem wist te scoren tegen het Italiaanse elftal. Vormer zag het van de zijlijn gebeuren. Hij was in de 70e minuut gewisseld voor Steven Berghuis.