Basisplaats bij Rode Duivels voor Jordan Lukaku en Thomas Meunier

© BELGA
Redactie KW

Marc Wilmots heeft vrijdagavond na afloop van de laatste training in de aanloop naar de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Andorra zijn basiself bekendgemaakt.

In de spits geeft de bondscoach de voorkeur aan AA Gent-aanvaller Laurent Depoitre boven Romelu Lukaku.

Kevin De Bruyne speelt in plaats van op zijn vertrouwde rechterflank op de tien achter de diepe spits, met naast zich Eden Hazard (links) en Dries Mertens (rechts). In de heenwedstrijd was Mertens met twee doelpunten en een assist nog uitblinker. Axel Witsel en Radja Nainggolan moeten voor evenwicht op het middenveld zorgen.

Achterin was het door blessures puzzelen voor de bondscoach, uiteindelijk hakte Wilmots de knoop door en koos hij voor Toby Alderweireld en Jan Vertonghen als centraal verdedigersduo, de vaste tandem centraal achterin bij Tottenham Hotspur. Bij de Rode Duivels is het al van mei 2012 geleden dat beide ex-Ajacieden nog eens centraal achterin aan de aftrap verschenen. Aanvoerder Vincent Kompany trainde vrijdag wel probleemloos mee, maar start zaterdag uit voorzorg toch niet. Daardoor krijgt Hazard de aanvoerdersband.

Op de flanken start met Jordan Lukaku (links) en Thomas Meunier (rechts) eveneens een onuitgegeven duo, omdat de vaste backs centraal achterin staan. In doel is Simon Mignolet de vervanger van de geblesseerde Thibaut Courtois. Voor de Liverpool-goalie is het al vier jaar geleden dat hij bij de Rode Duivels nog eens titularis was in een wedstrijd met inzet.

Tegen Andorra, dat enkel in zijn thuiswedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina niet wist te scoren, moeten de Duivels zo snel mogelijk scoren. “Bovendien incasseert Andorra in eigen huis niet al te veel doelpunten”, weet ook Wilmots. “We moeten dus snel de sleutel vinden.”

(BELGA)