Baptiste Schmisser en KSV Roeselare willen reguliere competitie afsluiten met zege

Baptiste Schmisser. (Foto Belga) © Belga
Redactie KW

Na de hoopgevende 1-2-zege tegen Lierse vorige week ontvangt KSV Roeselare zondagnamiddag OH Leuven. Verdediger Baptiste Schmisser hoopt op de laatste speeldag van de competitie op de drie punten om de kloof met rode lantaarn Tubize zo groot mogelijk te maken.

Centrale verdediger Baptiste Schmisser (31) klinkt hoopvol na de 1-2-zege bij de Pallieters. “Wat we al verdienden na onze eerste match (1-0-verlies op Cercle Brugge, red.) onder onze nieuwe trainer, kwam er pas in de vierde wedstrijd”, opent Baptiste. “Vooral na onze zware thuisnederlaag tegen Union was er wat paniek en waren de supporters mistevreden, maar dat was de ontgoocheling die speelde. We werken hard op training en blijven dat doen om het behoud in 1B te verzekeren.”

Het werd voor jou een seizoen met ups en downs. Wat liep er juist mis?

Baptiste Schmisser:In play-off II van vorig seizoen liep ik een blessure op aan de voet. Het werd uiteindelijk gedefinieerd als hielspoor, een heel vervelend letsel. De specialisten raadden mij toen aan om tijdens het verlof geen inspanningen te doen, zodat mijn voet kon genezen.”

“Alles leek erop dat ik bij de start van de voorbereiding op het seizoen weer probleemloos kon aansluiten met de groep. Uiteindelijk werd die voorbereiding een echte marteling voor mij. De ene dag kon ik alles, de volgende dag kon ik helemaal niet uit de voeten en lag ik op de tafel van de kinesist. Ik miste de start van het seizoen op die manier volledig.”

“Mijn concentratie en vertrouwen zijn sterk gegroeid de laatste weken.”

“Toen Dennis van Wijk kwam, leek het letsel geheeld en kreeg ik stilaan mijn fysieke mogelijkheden terug. Op dit moment groei ik naar mijn beste niveau toe. Het niveau dat ik vorig seizoen haalde tijdens die memorabele eerste periode van dat eerste seizoen in het nieuwe eerste klasse B. Mijn concentratie en vertrouwen zijn sterk gegroeid de laatste weken.”

Wat is je analyse van de wedstrijd op Lierse?

Schmisser: “Mijns inziens verdienden we zeker de drie punten. We waren de hele wedstrijd de betere, eisten met bijna 60 procent het meeste balbezit op en versierden de beste kansen. In de eerste helft liet de thuisploeg de bal aan ons en probeerde het te counteren. Wij zetten echter snel druk, speelden de bal snel rond, versierden een doelpunt en maakten geen foutjes.”

“Na de rust veranderde de thuisploeg het geweer van schouder en nam het zelf het initiatief. We moesten even terug en slikten snel de 1-1. Toen hadden we het even moeilijk en moesten we in een egelstelling kruipen. De laatste 25 minuten werden wij dan weer de dominante ploeg, maar de laatste passing was soms te slordig en daardoor brachten we onszelf nog enkele malen in de problemen. Lierse beging gelukkig dezelfde fouten.”

“Nu moeten we tegen OH Leuven die lijn kunnen doortrekken en de drie punten thuishouden”

“In het laatste kwartier gingen beide teams vol voor winst en in de extra tijd trokken wij verdiend aan het langste eind. Nu moeten we tegen OH Leuven die lijn kunnen doortrekken en de drie punten thuishouden.”

Ondertussen is de club aan zijn derde trainer toe. Hoe ervaar je dat als speler? Kan je een vergelijking maken tussen de drie trainers?

Schmisser: “Iets dat ik in mijn lange voetballoopbaan nog nooit meemaakte. Met Arnauld Mercier presteerden we vorig seizoen heel sterk. Vooral in die eerste periode was het een fantastische tijd. Maar het vertrouwen in de trainer brokkelde in de tweede periode wat af en dat zette zich door in play-off II en bij de start van deze competitie, waar het na enkele wedstrijden gewoon niet meer lukte. Hij was een aimabel man, die hield van verzorgd voetbal en aanleunde bij de Franse school.”

Dennis van Wijk was vooral iemand die ervan hield om in de eerste plaats een goede organisatie neer te zetten. Hij had zijn ervaring mee en kende de waarde van de ploegen in 1B tot in de kleinste detail.”

Jordi Condom kan het niet wegsteken dat hij een leerling is van de Spaanse school. Hoog druk zetten in alle linies om dan verzorgd voetbal te brengen, de passing te verzorgen en beheerst af te werken. Maar daar is bij ons nog wat werk aan.”

De play-downs zijn een feit. Zijn er al afspraken gemaakt tussen de trainer en spelers?

Schmisser: “Hier zijn nog geen afspraken over gemaakt. De enige afspraak tot op heden is de drie punten pakken in de laatste reguliere competitiematch tegen OH Leuven. Hoe groter de kloof met de laatste in het klassement, hoe beter. Het verschil is nu 12 punten, maar die worden gehalveerd tot zes bij de start van die play-downs. Normaal een voorsprong die je in zes wedstrijden niet uit handen mag geven, maar iedereen is gewaarschuwd. Vorig seizoen hadden Tubize, OH Leuven en Cercle Brugge ook een ruime voorsprong, maar moesten ze uiteindelijk tot op de laatste speeldag strijden tegen Lommel om het behoud te verzekeren. We zullen hard moeten werken om onze plaats in 1B te behouden.”

(FBR)

Zondag 25 februari om 16 uur: KSV Roeselare – OH Leuven