Assebroeke en Swaf Ladies winnen zaalvoetbalbeker

ZVC Assebroeke promoveert niet alleen naar tweede nationale, het wint voor de derde keer op rij de provinciale beker. © Foto ACR
Redactie KW

ZVC Assebroeke won vrijdagavond de Beker West-Vlaanderen voor de derde keer na 0-4 winst tegen Bouwwerken De Deyne. Swaf Ladies versloeg bij de dames Always Staden met 3-2.

In sporthal Drogenbrood in Beernem vonden vrijdagavond in het zaalvoetbal de finales van de Beker vab West-Vlaanderen plaats. De organisatie was in handen van ZVC Rapid Subs onder toezicht van het Provinciaal Comité. Ongeveer 250 toeschouwers waren getuige van de finales bij de dames en de heren. Bij Always Staden werd voor de fans en de speelsters zelfs een bus ingelegd richting Beernem.

In de damesfinale was er opnieuw de ontmoeting tussen Always Staden en Swaf Ladies. Staden kon de strijd voor de derde opeenvolgende keer winnen, Swaf Ladies startte als favoriet, ook al omdat de ploeg van trainer Kristof Claeys zich wist te plaatsen voor de Belgische bekerfinale.

De wedstrijd kreeg extra kleur omdat Eline Devolder en Delphine Caron tegenover Kimberly Ramandt, volgend seizoen bij Club Brugge vrouwen, stonden. Alle drie speelden zij het voorbije seizoen veldvoetbal bij Cerkelladies Brugge. Bij Staden bleef Bianca Debeuckelaere met een blessure aan de vinger op de bank en werd ze in doel vervangen door veldspeelster Jolien Van Depitte die gepast met enkele knappe reddingen uitpakte. Zij kon echter niet voorkomen dat Swaf Ladies in de eerste helft verdiend via Ramandt, Nina Vindevoghel en Jill De Clerck 3-0 voor kwam.

Een beter Staden vond bij aanvang van de tweede helft meteen de aansluiting via uitblinker Faye Verlae. De aanvoerster liet zich opmerken door voorin geregeld voor gevaar te zorgen en zag dit met een tweede doelpunt beloond. Terwijl Swaf Ladies het vergat af te maken, bleef Staden lustig op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er echter niet meer en zo won Swaf Ladies met 3-2.

Geen verrassing bij de heren

Na de ceremonie bij de dames waren de heren aan de beurt. ZVC Assebroeke promoveert ongeslagen naar tweede nationale, terwijl hun tegenstander ZVC Bouwwerken De Deyne uit Veldegem dit seizoen met zaalvoetbal begon en meteen ongeslagen kampioen werd in derde provinciale. Gezien het klassenverschil waren de Bruggelingen uiteraard torenhoog favoriet en liet Bouwwerken De Deyne in een goed verdedigend blok het initiatief aan Assebroeke. Het werd echter een slappe wedstrijd. Zowel op als naast het veld was er weinig animo. Gianni Longueville zorgde al vrij snel voor 1-0 op aangeven van Laurenz Simoens. Stan Braem kon in minuut 18 de score verdubbelen. 2-0 was de ruststand al had keeper Yentl Vanthorre van Assebroeke vlak voor rust nog een goede save in huis op een poging van Kevin Fiers.

Bij aanvang van de tweede helft toonde Braem bij de ploeg uit nationale meteen zijn torinstinct. De Deyne verdiende wel een eerreddend doelpunt, het was echter een mooie combinatie tussen Mathias Feys en Cedric Simoens die voor de 4-0-eindscore zorgde. Assebroeke wint voor het derde seizoen op rij de provinciale trofee en mag de West-Vlaamse wisselbeker officieel in de prijzenkast zetten. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier