Antwerp pakt tweede periodetitel in 1B en speelt straks tegen Roeselare voor promotie

Roeselare en Lierse speelden gelijk. © BELGA
Redactie KW

Zondagmiddag stond de beslissing in 1B op het programma.

Het had er nochtans alle schijn van dat niet Antwerp, maar wel Lierse de Roeselaarse titelrivaal zou worden. Het had daarvoor genoeg aan een hoekschop van Benson, die na veertien minuten KSVR-doelman Coppens knullig te grazen nam en zo de Pallieters al vroeg in de eerste helft op periodekoers bracht. Veel gevaar stelde een tot aan de zestien niet onaardig voetballend Roeselare daar aanvankelijk niet tegenover. Godwin, Cornet en Jakolis probeerden het wel, maar met een onder meer dubbele poging van Benson (gered door Coppens) hing niet zozeer de 1-1 maar veeleer de 2-0 in de lucht.

Het geluk keert zich

En net dat scoren beloofde ook voor Antwerp tegen een al snel tot tien man herleid Lommel een heuse klus te worden. Op het Lisp bleef het gevaar met nieuwe kansen voor Benson (plaatsbal naast) en De Belder (op de onderkant van de lat) na de koffie vooral van thuisploeg Lierse komen. Een gezien de weinige goals voor de drie ploegen linke situatie dus. Antwerp moest winnen om de promotiedroom levendig te houden, maar anders dan verwacht was het niet de Great Old dat tegen Lommel de bordjes op 1-0 bracht maar wel Roeselare dat in Lier – met een goal van Stevance – de thuisploeg een opdoffer van jewelste verkocht.

Een gelijkmaker die de jongens van Van Meir zuur opbrak, want na een late strafschopgoal van Hairemans keerde het geluk zich in het Antwerpse voordeel en mocht niet Lierse maar Antwerp de tweede (en de over een finaleticket beslissende) periodetitel op zak steken.

Promotie voor 1A

Antwerp pakte dus de tweede periodetitel na een 1-0-zege tegen Lommel. Lierse speelde dan weer 1-1 gelijk tegen Roeselare. Daardoor spelen Antwerp en Roeselare straks tegen elkaar voor de promotie naar 1A. Afspraak op zondag 5 maart voor Antwerp – KSV Roeselare en op zaterdag 11 maart voor KSV Roeselare – Antwerp. De winnaar van het dubbele duel promoveert naar eerste klasse A.

(SB/WVS)

K. Lierse SK – KSV Roeselare 1-1.

Roeselare: Coppens, Monteyne, Kompany, Zolotic, Kis, Godwin (88′ Weizhe), Seoudi, Van Eenoo, Stevance, Jakolis (72′ Grisez), Cornet (77′ Ibou).

Doelpunten: 14′ Benson 1-0, 83′ Stevance 1-1.

Gele kaarten: 31′ Weuts, 55′ Wils, 77′ Kis, 86′ Diarra, 87′ Monteyne.

Scheidsrechter: Alen.