Antwerp haalt versterking bij KV Kortrijk en Zulte Waregem

Michael Lallemand wordt voor één jaar gehuurd van KV Kortrijk. © BELGA
Redactie KW

Tweedeklasser Royal Antwerp FC, volgend seizoen uitkomend in de reeks 1B van het betaald voetbal, heeft donderdag zijn eerste versterkingen voor de spelerskern gepresenteerd.

Voormalig jeugdinternational Michael Lallemand (23) wordt voor één jaar gehuurd van eersteklasser KV Kortrijk en de 20-jarige Jordy Verstraeten komt over van Zulte Waregem. Antwerp wil ook afscheid nemen van een tiental spelers om de kern uit te dunnen en te verjongen.

Lallemand en Verstraeten

Lallemand is een beweeglijke, rechtsvoetige aanvaller die in het verleden vooral succesvol was bij Eupen, dat onlangs nog ten nadele van Antwerp promoveerde naar 1A. “Ik heb in het verleden al contact gehad met hem, maar hij was tot nu toe nooit haalbaar”, stelt coach Frederik Vanderbiest. “Hij stond bij Eupen garant voor goals en kan met de druk om.”

De jonge verdediger Jordy Verstraeten raakte bij Zulte Waregem het voorbije seizoen niet van de bank, maar wacht volgens Antwerp een mooie voetbaltoekomst. “Ik ben vorig jaar wel doorgestroomd naar de A-kern van Zulte Waregem, maar nu kom ik hier op zoek naar speelkansen”, zegt hij zelf.

Jens Naessens mag vertrekken

Sterke man Patrick Decuyper kondigde ook aan een oplossing te willen zoeken voor enkele spelers op overschot. Onder meer Gregory Dufer, Wim De Decker, Pietro Perdichizzi en Mehdi Tarfi mogen beschikken. Huurling Jens Naessens wordt niet definitief aangetrokken en het contract van Irfan Hadzic wordt niet verlengd.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier