Anouk Vanysacker en KM Torhout maken zich op voor komst van Harelbeke

Anouk Vanysacker in actie KVK Westhoek © VDB
Redactie KW

KM Torhout keerde met een punt terug uit Ronse. Daarmee boekte het in de afgelopen twee wedstrijden vier op zes. Tegen KRC Harelbeke hoopt de ploeg die ongeslagen status te behouden.

De Ratten verloren vorig weekend in eigen huis echter tegen SK Pepingen-Halle, dat nu over KM naar plaats 14 wipt. “Een 1-1-gelijkspel was een juiste weergave van de wedstrijd. In de eerste helft hadden we het redelijk moeilijk. Dan hebben we tactisch bijgesteld en liep het beter, maar 1-1 is een terechte uitslag. Nu moeten we zondagnamiddag winnen tegen Harelbeke. Natuurlijk verrast het me dat Pepingen-Halle er ging winnen, maar in deze reeks kan alles. In Harelbeke (3-1-nederlaag, red.) hadden we niet slecht gespeeld.”

Voor de middenvelder is het zijn eerste seizoen bij KM, nadat hij vorig seizoen nog uitkwam voor de beloften van Cercle Brugge. Daar droeg hij de kapiteinsband. Dinsdag verlengde hij zijn contract bij KM. “In het begin was het moeilijk aangezien ik geblesseerd was (een breukje in de voet, red.). Maar daarna kwam ik vlug in de ploeg en bleef ik staan. Bij de beloften van Cercle speelden we al vaak tegen spelers die afzakten van de eerste ploeg. Op dat vlak viel het qua duelkracht wel mee, maar in de tweede amateurklasse komt het meer aan op fysiek en duelkracht. Bij Cercle werd er meer gevoetbald. Nu zijn er vaak matchen waarin de lange bal gehanteerd wordt. Op dat vlak is het wel aanpassen. Ik had al drie jaar bij de beloften achter de rug. Ik denk dus wel dat ik al wat ervaring had opgedaan. Maar bij een eerste ploeg zit er veel meer druk achter.”

De 22-jarige Diksmuideling studeert daarnaast nog Handelswetenschappen. “De combinatie met het voetbal is niet simpel, maar uiteindelijk lukt dat redelijk. Het is te combineren, al zal het misschien een jaartje langer duren. De trainer houdt ook rekening met de studies, al probeerde ik zoveel mogelijk naar de trainingen en wedstrijden te komen. De trainer heeft daar begrip voor en dat vind ik wel belangrijk.”

Ondanks dat KM nu voorlaatste staat, heeft het op vijf speeldagen van het einde nog alles in eigen handen. “We hopen dat we vanaf nu alle wedstrijden winnen. Maar ik heb het gevoel dat het beter aan het lopen is, behalve in de wedstrijd tegen de leider (Sparta Petegem, red.). Maar ik geloof erin dat het zal lukken. Vanaf nu moeten we er vol voor gaan.” (BV)

Zaterdag 24 maart om 19.30 uur: KM Torhout-RC Harelbeke.