Anderlecht laat Wout Faes vertrekken naar KV Oostende, Doumbia (Essevee) naar Rusland

© BELGA
Redactie KW

Anderlechtmanager Luc Devroe heeft donderdag laten weten dat drie spelers paars-wit zullen verlaten. Wout Faes trekt naar Oostende, Jorn Vancamp naar Beerschot Wilrijk en Idrissa Doumbia naar het Russische Akhmat Grozny.

De 20-jarige Faes, een verdediger, werd het voorbije anderhalf seizoen uitgeleend aan de Nederlandse eersteklassers Heerenveen (2017) en Excelsior Rotterdam (2017-2018). Faes was jarenlang kapitein van de paars-witte jeugdploegen, maar maakte nooit zijn debuut in het eerste elftal.

Bij Oostende komt hij coach Gert Verheyen tegen, waarmee hij werkte bij de Belgische nationale ploeg U19.

Ook de 19-jarige Vancamp deed vorig seizoen ervaring op in Nederland. De spits werd verhuurd aan Roda JC, waarmee hij degradeerde naar de eerste divisie. Vancamp mocht in het seizoen 2016-2017 twee maal invallen in het eerste elftal van de Brusselaars. Hij wordt de elfde inkomende transfer van 1B-club Beerschot Wilrijk.

De 20-jarige Doumbia ten slotte, een Ivoriaanse middenvelder, werd door paars-wit het voorbije seizoen verhuurd aan Zulte Waregem. Doumbia maakte er indruk en stond in 34 partijen van Essevee op het veld. Bij Anderlecht had hij een seizoen eerder maar vijf keer mogen meespelen. Doumbia trekt naar het Russische Akhmet Grozny, het voorbije seizoen nummer negen in de Russische Premier League.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier