Alles moet wijken voor Ronde van Vlaanderen, behalve derby Winkel Sport - FC Gullegem

02/04/17 om 07:43 - Bijgewerkt om 07:50

In de 'nationale' reeksen gaat in onze provincie maar één voetbalwedstrijd de concurrentie van de Ronde van Vlaanderen niet uit de weg. En het is dan wel nog een derby tussen Winkel Sport en FC Gullegem.

Alles moet wijken voor Ronde van Vlaanderen, behalve derby Winkel Sport - FC Gullegem

Een beeld uit de heenronde waar Oumedjeber en Dejonghe de Winkelse buitenspeler Khiter op de hielen zitten. © VDB

Vorig jaar werd op de dag van Vlaanderens Mooiste ook al Winkel Sport - KFC Izegem gespeeld. De Winkelnaars hebben niet de gewoonte op zaterdag te spelen, zelfs al moeten ze daarvoor de concurrentie aangaan met de koers. Winkel Sport - FC Gullegem is natuurlijk niet de enige wedstrijd op dat moment, maar in West-Vlaanderen tel je er toch maar bitter weinig. Wat provinciale dameswedstrijden en enkele matchen in vierde provinciale niet te na gesproken.

Nog dit : de voetballiefhebbers die ook een boontje voor de koers hebben, kunnen uiteraard in de Winkelse kantine met één oog de match en met het andere de koers volgen.

De sportieve belangen zijn niet gering. Winkel Sport is al zeker van de eindronde in een reeks waar R. Knokke FC zopas kampioen speelde. FC Gullegem doet er nog alles aan zich te redden. De bezoekers kunnen een goede zaak doen, gezien concurrent KVK Westhoek zaterdag al verloor tegen KFC Izegem (0-3).

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!