Alle wedstrijden in eerste klasse worden komend weekend vrij op tv getoond

© BELGA
Redactie KW

De Pro League heeft dat samen met haar mediapartners Telenet, Proximus en BeTV beslist.

De Pro League bevestigde dat alle wedstrijden van komend weekend zullen doorgaan. Omwille van terreurdreigingsniveau 4 in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en niveau 3 elders is het voor de burgemeesters echter onmogelijk om beroep te doen op de federale politie. Zij zien zich dan ook gerechtigd om bepaalde uitzonderlijke maatregelen op te leggen.

Zo zal de wedstrijd Anderlecht – OH Leuven zondag om 14.30 uur (in plaats van om 18 uur) plaatsvinden achter gesloten deuren. Zulte Waregem – Standard wordt vrijdag om 20.30 uur afgewerkt zonder bezoekende supporters. Verder is er geen ticketverkoop op de dag van de wedstrijd. “Alle opgelegde bijkomende veiligheidsmaatregelen zijn terug te vinden op de officiële websites van de betrokken clubs”, aldus de Pro League.

De Pro League begrijpt dat uitzonderlijke omstandigheden ook uitzonderlijke beslissingen met zich meebrengen en vraagt dan ook aan eenieder om deze strikt op te volgen”, zo klinkt het in het persbericht. “De Pro League wenst te benadrukken dat geen enkele supportersgroep wordt geviseerd, maar dat de maatregelen louter getroffen werden omwille van veiligheidsredenen.”

(Belga)