Aline Zeler wint in Oostende de Sparkle, de trofee voor de beste Belgische voetbalster

We zien winnares Aline Zeler samen met de winnares van vorig jaar, Tessa Wullaert en voorzitter Rudi Benthein van de vzw Best Belgian Female Football Player. © Foto FRO
Redactie KW

Aline Zeler van Standard kreeg zondagmiddag in Oostende de Sparkle, een trofee voor de beste Belgische voetbalster.

In het stadhuis van Oostende werd zondagnamiddag het tweede Sparkle Event georganiseerd, met uitreiking van de Sparkle Trophee. Vier trofeeën werden uitgereikt in aanwezigheid van een talrijk publiek. De voornaamste trofee, die van Beste Belgian Femal Football Player, ging naar Aline Zeler, een vedette in het Belgische damesvoetbal. Zeler speelt bij haar club, Standard Luik, zowel in verdediging als in de aanval. Ze is dit jaar ook uitgegroeid tot kapitein van de Red Flames. Andere genomineerden voor deze trofee waren Elien Van Wynendaele, verdedigster van AA Gent én van de nationale ploeg, én de West-Vlaamse Jana Coryn uit Waregem. Ze speelde bij Club Brugge en SK Lierse. Volgend seizoen trekt ze naar het Franse Lille.

De laureaten.
De laureaten.© Foto FRO

Lucinda Michez kreeg de trofee van beste doelschutter. Ze scoorde 20 doelpunten voor FC Kontich en maakt deel uit van de nationale ploeg U19. Justine Odeurs van SK Lierse werd verkozen tot beste doelvrouw. Diede Lemey, afkomstig uit Aarsele, speelster van Anderlecht, behoorde ook tot de genomineerden. Ze blijft bij Anderlecht, ondanks aanbiedingen uit het buitenland. Ze won dit jaar de Beker van België met SK Lierse. De trofee van beste belofte werd uitgereikt aan Tine De Cagny middenvelder van SK Lierse en van de nationale ploeg. (FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier