Algerijnse club van Hugo Broos twee jaar niet in continentale competities

© BELGA
Redactie KW

De Algerijnse federatie straft JS Kabylie na de dood van de Kameroense aanvaller Albert Ebossé.


© BELGA

Die stierf op 23 augustus nadat hij na afloop van een thuismatch van speeldag 2, bij het verlaten van het veld, aan het hoofd werd geraakt door een steen die vanuit de tribunes was gegooid. Het publiek gooide stenen en andere voorwerpen naar de spelers om zo hun onvrede te uiten over de nederlaag.

Twee weken geleden raakte al bekend dat Kabylie dit seizoen geen enkele wedstrijd in het eigen stadion mag afwerken. De ploeg moet al zijn ‘thuismatchen’ op een neutraal terrein achter gesloten deuren spelen. Bovendien worden er tot begin 2015 ook geen supporters van de club toegelaten tot competitiewedstrijden op verplaatsing.

Nu komt er dus ook een extra sanctie bij. JS Kabylie eindigde vorig seizoen tweede in de Algerijnse competitie en mocht normaal gezien de Afrikaanse Champions League spelen.

“Zo’n sanctie is een nieuwe klap voor JSK”, reageert Broos op de clubwebsite. “Iedereen keek uit naar die competitie, vooral omdat de club er lang niet speelde. Er zit niets anders op dan de zaken te aanvaarden en keihard te blijven werken.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier