Alain Vanhegen doet seizoen uit als T1 van SK Eernegem

Alain Vanhegen was vorig seizoen nog de kapitein van de ploeg. (Foto BV)
Bram Vanlerberghe

SK Eernegem heeft de opvolger voor Kurt Bataille, die vorige week zijn ontslag indiende, in eigen rangen gevonden. T2 Alain Vanhegen schuift een plaats op in de rangorde.

Zelf was Alain Vanhegen nog maar enkele maanden aan de slag als assistent van Kurt Bataille. Toen die laatste na acht seizoenen hoofdtrainerschap bij SK Eernegem zijn ontslag indiende, nam T2 Alain Vanhegen tijdelijk over. Met succes, want op het veld van Pepingen boekte hij met de ploeg meteen een gelijkspel. Het was het eerste punt na zeven opeenvolgende nederlagen. Het bestuur was tevreden met die prestatie van het team en de trainer ad-interim. Vanhegen was daardoor meteen de eerste optie van het bestuur, want met andere kandidaat-trainers werd nog niet gesproken. “De vraag kwam ook vanuit de spelersgroep om verder te gaan met Alain”, verduidelijkt voorzitter Luc Ingelbrecht.

Van kapitein tot hoofdtrainer

Voor Alain Vanhegen, vorig seizoen nog kapitein van de ploeg en kind aan huis (hij speelde heel zijn leven bij SK Eernegem, op één seizoen na) gaat het vlug. Hij kreeg de vraag van Kurt Bataille om hulptrainer te worden en nam die uitdaging ook aan. Amper vier maanden later volgt een nieuwe uitdaging: SK Eernegem naar veiliger oorden loodsen, want na tien speeldagen staat de ploeg laatste met vier punten. Op de volgende speeldag trekt de ploeg naar SVV Damme, dat met een zes op zes opklom naar de dertiende plaats. “Ik ben misschien nog maar vier maanden bezig als T2, maar daarin heb ik veel opgestoken van Kurt”, liet Alain Vanhegen al optekenen. “Ik ga er alvast voor 300 procent tegenaan.”

Deze week raakte ook bekend dat de wegen tussen SK Eernegem en Koen Vandamme, beloften- en keepertrainer, scheidden. Zijn opvolger als beloftentrainer werd ook in eigen rangen gevonden in de persoon van John Fiers. Hij wordt tevens de nieuwe T2.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier