Al Azhar Waregem verliest finale Beker van Vlaanderen na verlengingen

© ELD
Redactie KW

In de finale van de Beker van Vlaanderen Futsal moest Al Azhar Waregem na verlengingen de duimen leggen tegen Blue Devils Huldenberg. Het werd 4-5. De ontgoocheling was groot.

“We gingen heel goed van start en het was duidelijk dat we de betere ploeg waren”, analyseert Soufiane Kassmi. “We stonden dan ook 3-1 voor aan de rust. In de tweede helft kregen we een onterechte strafschop tegen. Een bal die tegen de bil van Alexandre Jansen Da Silva terecht kwam, werd geïnterpreteerd als een handspel door de scheidsrechter. Die strafschop werd omgezet (3-2), maar we konden toch de 4-2 maken. Met nog 2 minuten te gaan, zette Huldenberg alles op alles met een extra speler. Ze slaagden erin met twee afstandsschoten gelijk te stellen: 4-4 en verlengingen.”

“In die extra tijd troffen we meerdere malen de deklat en de paal. Zij maakten amper iets klaar en onze doelman Frederic Ysenbaert was zo goed als werkloos. We botsten jammer genoeg op een counter die de 4-5 betekende. Meteen de eindstand. Als je verliest van een betere tegenstander, dan moet je dit accepteren. Maar hier was dit niet het geval. Het was duidelijk dat de man in het zwart ons niet goed gezind was. Al teveel werd in ons nadeel gefloten.”

Al Azhar eindigde als tweede in de Vlaamse competitie West. “Dit is dus terug net niet“, zucht Soufiane. “Net als nu verdienden we in de competitie meer. We kunnen dus helemaal niet tevreden zijn. Heel jammer.”

(ELD/foto ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier