Adinkerke pakt een puntje mee uit Ninove

Jeremy Brogniez hielp White Star aan een puntje. © VDB

White Star Adinkerke heeft zaterdag in de slotfase een 2-2 gelijkspel afgedwongen bij subtopper KVK Ninove. Een knap resultaat van de grensploeg, al blijft die wel in de degradatiezone staan.

Voor rust waren er geen doelpunten te noteren op het kunstgrasveld van het Oost-Vlaamse KVK Ninove, 8ste in de stand. Meteen na de pauze kwam de thuisploeg op voorsprong na een strafschop van Yves Bellon. Een goed kwartier voor affluiten kwam White Star langszij, ook al via een elfmeter van Jeremy Brogniez. Amper drie minuten later kwam Ninove echter weer op voorsprong langs Kevin De Wannemaeker. In de laatste minuten van de wedstrijd sleepte Nils Sarrazyn nog een 2-2 gelijkspel uit de brand. Meteen daarna werd Glenn Ameloot van het veld gestuurd met een tweede gele kaart. Al bij al een mooi resultaat voor White Star, al schiet het daar niet meteen veel mee op. Het staat nog altijd op een degradatieplaats en zag naast doelpuntenmakers Brogniez en Sarrazyn, die naar Sassport Boezinge trekken, deze week nog een reeks basisspelers ergens anders onderdak vinden.

KVK Ninove – KWS Adinkerke: 2-2

KWS Adinkerke: Sterckx, Brackx, De Ruyter, Larangé, Van Damme, Berquin (94′ Coppenolle), Ameloot, Vandendriessche, Protin, Brogniez (89′ Decock), Sarrazyn (91′ Neuville).

Doelpunten: 46′ Bellon 1-0 (pen.), 75′ Brogniez 1-1 (pen.), 78′ De Wannemaeker 2-1, 89′ Sarrazyn 2-2.