Adinkerke onder de voet gelopen door Dikkelvenne

Jeremy Brogniez (links) was één van de weinige kernspelers in de ploeg van Adinkerke. © VDB
Redactie KW

Met nog slechts drie kernspelers aan de aftrap kon White Star niets anders dan de wet van de sterkste ondergaan tegen leider SC Dikkelvenne. Het werd liefst 0-8.

Vorige week in Harelbeke kon White Star nog vijf kernspelers tussen de lijnen brengen, nu waren het er met Jeremy Brogniez, David Baert en Alexandre Protin nog maar drie. De jongeren vochten voor wat ze waard waren, maar dat is voorlopig duidelijk niet genoeg voor vierde nationale. De Oost-Vlaamse leider Dikkelvenne ging met een 0-3 voorsprong rusten, na drie doelpunten van Lennart Mertens.

Na de pauze gunde een volwassen Dikkelvenne de thuisploeg de kans niet om terug in de wedstrijd te komen. Al snel zorgden Abdallah Bouchaala en Kevin Pollet voor de forfaitcijfers en daarmee was de Adinkerkse kous helemaal af. Dikkelvenne nam even gas terug maar in de slotfase zorgden Michael Kissi, alweer Mertens en Gilles Van Eecke voor te zware maar overduidelijke 0-8 eindcijfers. Het dreigt nog een lang en monotoon seizoenseinde te worden voor White Star. De kans dat de ploeg in bevordering blijft, is wellicht nihil, al lijkt niemand daar meteen rouwig om. (JDC)

KWS Adinkerke – SC Dikkelvenne: 0-8.

KWS Adinkerke: Lanszweert, Annys (75′ Tallieu), De Oliveira, Neuville, Blieck (46′ Bonaventure), Baert, Verstraete (75′ Verhelst), Coppenolle, Kalisa Mulisa, Brogniez, Protin.

Doelpunten: 10′, 30′ en 40′ Mertens 0-1, 0-2 en (pen.) 0-3, 50′ Bouchaala 0-4, 55′ Pollet 0-5, 80′ Kissi 0-6, 85′ Mertens 0-7, 88′ Van Eecke 0-8.