Acteur Peter Bulckaen zingt clublied KSK Geluwe in

Peter Bulckaen zingt het clublied van KSK Geluwe in. © BELGA
Redactie KW

Acteur Peter Bulckaen (Max uit Wittekerke/Mathias uit Familie) zong het nieuwe clublied van tweedeprovincialer KSK Geluwe in. ‘Gilwe, KSK van Gilwe’ werd dit weekend voorgesteld op de nieuwjaarsreceptie. Het gaat om een initiatief van de ouders van de U15. Bij die jeugdploeg speelt ook Victor, de zoon van Peter Bulckaen.

“Het is eigenlijk twee jaar geleden begonnen”, zegt Peter. “Die bende ouders is ondertussen een hechte vriendengroep geworden. Het is allemaal gegroeid vanuit de kameraadschap naast het veld. We zijn met heel de jeugdploeg al eens op weekend naar Nederland geweest en was er daar toen een mini optreden.”

“Het idee groeide om te zorgen voor een clublied. Het zou wel geestig zijn om de studio in te duiken. We gingen een nieuw nummer instuderen en zijn het beter gaan afwerken. Zo ontstond het idee om een cd te maken. De opname gebeurde in de studio van Martijn Serlet.”

Muzikanten

Voor de tekst zorgden de ouders Frank Demeyere en Frederik Staelens. Het gaat om een cover van Living Next Door To Alice van Smokie (1979). “We kozen voor dat nummer omdat dit met het refrein heel goed uitkwam”, zegt de zingende acteur Peter Bulckaen. “Het was echt wel de bedoeling te kiezen voor een meezinger.”

De muzikanten van dienst zijn jeugdspelers Ewout Staelens (keyboards), Victor Bulckaen (drums), Clement Debeuf, Owen Demeyere (beiden gitaar) en zijn papa Frank (eveneens gitaar). “Uiteraard gaan we het clublied regelmatig laten horen op onze thuismatchen”, zegt voorzitter Nino D’Hellem. “De ouders van de U15 hebben eerst het concept uitgewerkt en kwamen daarmee vervolgens naar het bestuur. Ze kregen carte blanche. De opbrengst is ook voor de U15. Ik denk dat we in de streek de enige ploeg zijn met een eigen clublied. Het zorgt voor een meerwaarde.”

De cd kost vijf euro en is te koop in babbelcafé ‘t Zwijntje, clublokaal Sint-Krispijn en de kantine van het Damien Feysstadion.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier