Aanvaller Victor Christiaens achtste inkomende transfer voor KM Torhout

Victor Christiaens komt over van eersteprovincialer WS Lauwe. © Bart
Redactie KW

Torhout KM heeft zijn achtste inkomende transfer gerealiseerd.

De 25-jarige Victor Christiaens komt over van eersteprovincialer WS Lauwe. Na Marijn Verhelst (Oudenburg) is hij de tweede speler die KM uit provinciale haalt. Victor Christiaens is de zoon van Hans Christiaens, de man die bij Waregem, Club Brugge en het Deense Bröndby speelde.

Victor begon zijn carrière dan ook bij KSV Waregem, waar hij de fusie met Zulte meemaakte. Hij speelde de laatste twee matchen van de competitie 2011-2012 in het eerste elftal. Nadien trok hij in januari op uitleenbasis naar KSV Oudenaarde en vervolgens koos hij telkens voor ploegen uit het nationaal voetbal: derde klasse Standaard Wetteren en bevorderingsploeg OMS Ingelmunster.

In 2015 trok hij naar Racing Waregem, waar hij anderhalf seizoen speelde en in 57 officiële matchen 65 goals scoorde. Hij trok even naar het buitenland, maar keerde dan terug naar WS Lauwe. Ondanks een vrij lange afwezigheid door blessure scoorde hij er toch zeven keer. Omdat Lauwe de financiële teugels sterk moest aantrekken wegens besparingen, had hij daar al zijn afscheid aangekondigd. De nieuwe bestemming is dus bekend.

(DACH)