Aanvaller Jesse Mputu kiest terug voor Torhout KM

Redactie KW

Dinsdagavond slaagden de Torhoutenaren erin om hun talentvolle topschutter Jesse Mputu nog een jaartje langer aan de Velodroom te houden.

De 22-jarige aanvaller die aan zijn eerste campagne bij de Sparrejongens bezig is, liet tot nu toe een sterke indruk na en vond in 17 wedstrijden reeds achtmaal de weg naar het doel. De Congolees maakte in 2006 zijn debuut in de Belgische competitie bij Overijse. Na tussenstops in Relegem, FC Doornik, SV Roeselare, KV Kortrijk, Apoël Ramat Gan (Israël) en Union Sint-Gilles belandde hij vorig seizoen bij de beloften van SV Roeselare. Bij de Roeselaarse beloften scoorde Mputu dertien keer. Het leverde hem, onder trainer Franky Van der Elst, drie invalbeurten op in het eerste elftal van de tweedeklasser.

Het Torhoutse huiswerk

Met deze nieuwe contractverlenging heeft de Torhoutse club uit de tweede klasse Amateurs A al een flink deel van het huiswerk voor de volgende campagne klaar. Vijftien spelers uit de huidige A-kern onderschreven reeds een nieuwe verbintenis bij de KM’ers. Momenteel zijn de onderhandelingen aan de gang om ook Kevin Theetaert over de Velodroom-streep te trekken. Met de jeugdige doelman Jasper Meeuws werd ondertussen al een eerste transfer gerealiseerd.

Aanvaller Jesse Mputu kiest terug voor Torhout KM
© VDB

De voormalige Torhout KM-jeugdspeler ruilt na dit seizoen Eendracht Wervik in voor de groen-witten van Allan Deschodt. Ondertussen zagen de Sparrejongens wel doelman Chris Capelle, Ward Stubbe en Klaas Devriendt noodgedwongen afhaken. Tom Lannoo, Gianni Vandecasteele, Jasper Ameye, Jordy Van Acker en Jary Gilliaert zijn de A-kernspelers die volgend seizoen nieuwe voetbalhorizonten opzoeken. Lannoo trekt naar SV Oostkamp en Vandecasteele zou in Oostduinkerke nieuwe voetballucht vinden. Voor Van Acker en Ameye zou er interesse vanuit Blankenberge bestaan.

(MB)