Aanleg hybride kunstgrasveld van start in Reninge

Schepen van Sport Johan Matthys en voorzitter Patrick Deraeve bij de eerste spadesteek van de aanleg van het hybride-grasveld. © KVCL
Redactie KW

In Reninge is gestart met de aanleg van het hybride kunstgrasveld, een mix van kunstgras en natuurlijk gras.

“De groei van het aantal spelers zorgde ervoor dat het officiële voetbalterrein het zwaar te verduren kreeg door de vele matchen en trainingssessies”, zegt voorzitter van JV Lo-Reninge Patrick Deraeve. “Daarom opteerden we om het oefenterrein om te vormen tot een hybride kunstgrasveld. Het idee rijpt al zo’n 2 jaar binnen het bestuur. Alle veldbezettingsproblemen zullen hiermee wel niet opgelost zijn, maar het is toch een stap voorwaarts. Zo zal voortaan meer getraind kunnen worden op dit nieuwe oefenterrein waardoor het hoofdterrein gespaard kan worden.”

Een club die groeit en bloeit

De stad Lo-Reninge voorziet 105.000 euro voor de aanleg van het hybride kunstgrasveld. “JV Lo-Reninge bloeit en groeit als nooit tevoren”, zegt schepen van Sport Johan Matthys (Dynamisch). “De club telt meer dan 300 leden. Het eerste elftal bestaat volledig uit eigen jeugdspelers of mensen die in Lo-Reninge wonen. Die goede werking en filosofie willen we mee ondersteunen.”

JV Lo-Reninge speelt vanavond zaterdag 6 mei om 19 uur zijn eerste wedstrijd tegen Houthem in het kader van de eindronde in 4de provinciale A. Een primeur in de clubgeschiedenis.

(KVCL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier