AA Gent reist vanuit Oostende mét geschorste Dejaegere en spelersvrouw Tina Neto naar Rusland

Tina Neto-Dewitte (uiterst links) en Shana Depoitre-Sonck (uiterst rechts) met enkele andere spelersvrouwen op weg in de luchthaven. (Foto Belga) © BELGA
Redactie KW

Hein Vanhaezebrouck staat vanavond langs de zijlijn in Sint-Petersburg. Zijn AA Gent speelt er in de tweede partij van de Champions League tegen het plaatstelijke Zenit, met West-Vlaming Nicolas Lombaerts aan de aftrap. En in de tribune onder meer de geschorste Brecht Dejaegere en de spelersvrouwen met onder hen Tina Dewitte, de echtgenote van Renato Neto.

Het lijkt wel of AA Gent heel ‘Team Buffalo’ heeft opgetrommeld om de wedstrijd in Sint-Petersburg, toch een eindje reizen, mee te maken. Zelfs de spelersvrouwen mochten mee. Onder hen ook Shana Sonck, zeg maar mevrouw Laurent Depoitre, die haar grote liefde leerde kennen bij KV Oostende. Ook de Brugse Tina Dewitte, ofte mevrouw Renato Neto, is van de partij.

Ook al ongebruikelijk is dat gebleseerde en geschorste spelers ook meereizen. Dit is het geval voor Thomas Foket en Brecht Dejaegere. Die laatste mist niet enkel de wedstrijd tegen Zenit, maar ook die tegen Valencia. De Handzamenaar kreeg immers een directe rode kaart in de wedstrijd tegen Lyon. Niettemin hielden zijn ploegmaats stand en pakten een verdiend punt.

West-Vlamingen onder elkaar op de luchthaven in Oostende : tweede doelman Brian Vandenbussche en middenvelder Brecht Dejaegere.
West-Vlamingen onder elkaar op de luchthaven in Oostende : tweede doelman Brian Vandenbussche en middenvelder Brecht Dejaegere.© BELGA

Trainer Vanhaezebrouck was niet bepaald ‘amused’ omdat de reis langer duurde dan voorzien. Nadat de vlucht al een klein uur vertraging had opgelopen door paspoortproblemen voor Moses Simon en Nana Asare werd ook nog een onvoorziene tussenlanding gemaakt in Vilnius. Daardoor was men ruim acht uur onderweg.

Hein Vanhaezebrouck zet 'de potjes' uit op training in Sint-Petersburg.
Hein Vanhaezebrouck zet ‘de potjes’ uit op training in Sint-Petersburg.© BELGA

De wedstrijd wordt dinsdagavond 29 september om 20.45 uur gespeeld.

(WVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier