AA Gent distantieert zich nadrukkelijk van inbraak met vandalisme in Jan Breydelstadion

© BELGA
Redactie KW

“KAA Gent distantieert zich met de grootste nadruk van de inbraak met vandalisme gepleegd in het Jan Breydelstadion”

Zo reageert de landskampioen maandag op zijn website op de gebeurtenissen in de nacht van zaterdag op zondag, toen het Brugse stadion bezoek kreeg van enkele vandalen. Zo werden er stickers op de stoeltjes van de Brugse spionkop gekleefd, werd er blauwe graffiti op de muren gespoten en werden ook de doelpalen blauw geverfd. De actie zou het werk geweest zijn van enkele Gentse fans.”

Met deze actie werd niet enkel het stadion van de collega’s Club Brugge KV en Cercle Brugge KSV besmeurd, maar ook de goede naam van KAA Gent en haar supporters”, aldus Gent. “KAA Gent zal dan ook haar volledige medewerking verlenen aan het identificeren van de daders met het oog op een adequate bestraffing van deze laakbare feiten”, klinkt het bij de Buffalo’s.

Voor aanvang van de topper van zondagnamiddag tussen Club en Gent had Blauw-Zwart bevestigd dat Jan Breydel vandalen over de vloer gekregen had. “De anti-Club slogans werden door ons onderhoudsteam meteen verwijderd”, klonk het toen.

De wedstrijd zelf werd – net als de bekermatch van woensdag – met 1-0 gewonnen door Club. Daardoor springt de selectie van Michel Preud’homme naar de leidersplaats in de stand in de Jupiler Pro League. Beide teams hebben nu 52 punten, de West-Vlamingen hebben wel twee wedstrijden meer gewonnen.